Thibault Liger-Belair vin fra Bourgogne

Thibault Liger-Belair fra den berømte Liger-Belair familie gør i disse år igen navnet berømt, ligesom sin fætter på Domaine du Comte Liger-Belair. Siden starten i 2002 har Thibault Liger-Belair nået toppen af Bourgogne med sine vine fra familiens fantastiske marker, som nu drives certificeret økologisk og biodynamisk for ikke at manipulere hverken vinstokke eller jordbund i jagten på naturlige, ekspressive vine. I den meget kølige kælder under familieejendommen i Nuits-St.-Georges foregår vinifikationen helt minimalistisk og så skånsomt som muligt. Naturen råder stort set selv både i den alkoholiske gæring og den efterfølgende maceration. Vinene lagrer derefter 12-18 måneder på fad, afhængigt af årgang og udvikling. Liger-Belair laver desuden sindsoprivende Moulin-á-Vent fra ekstremt gamle stokke. Læs mere 


    Liger-Belair-navnet stråler i Bourgogne

    Thibault Liger-Belair fra den berømte familie fejrer i 2017 sit 15-års jubilæum som vinbonde. Ligesom sin fætter på Domaine du Comte Liger-Belair i Vosne-Romanée producerer han exceptionelt gode vine, der igen får Liger-Belair navnet til at stråle i Bourgogne. Med en næsten 300 år lang historie er dette domæne et af de vigtigste i hele området. Tilbage i 1720-tallet blev vinhuset grundlagt af vinmarksejer, kongens sekretær og borgmester i Nuits, Claude Marey. Hans søn Claude og dennes søns Guillaume førte huset videre indtil 1852, hvor nevøen Comte Liger-Belair blev medejer. Siden har Liger-Belairs efterkommere ledet huset. I 1982 omstrukturerede Thibault Liger-Belair's far domænet og overlod driften af vinmarkerne til andre vinbønder i området. Disse aftaler blev dog opsagt i 2002, hvor Thibault Liger-Belair grundlagde sit domæne og begyndte at lave vin fra familiens marker. Forud for dette studerede Thibault ønologi i 6 år. Efter dernæst at have arbejdet i Paris og smagt en række af verdens største vine, blev drømmen om at lave sine egne store vine fra familiens fantastiske marker umulig at modstå. Siden har hans vine nået et absolut verdensklasseniveau, og Thibault's vine regnes i dag blandt de absolut ypperligste i Bourgogne.

    Thibault Liger Belair kvalitet opnås ikke tilfældigt.

    Thibault Liger-Belair går fuldstændigt fanatisk kvalitetsfokuseret til værks. Han ser det som sin opgave at hjælpe vinstokkene til at producere den højest mulige kvalitet og arbejder for, at de udtrykker deres oprindelse i vinmarkerne på maksimal vis. Thibault arbejder certificeret økologisk og biodynamisk for ikke at manipulere hverken vinstokke eller jordbund, og fordi han af princip ikke ønsker at anvende kunstige hjælpemidler i sin stræben efter naturlige, ekspressive vine. Han pløjer med heste, hvor det kan lade sig gøre for ikke at komprimere jordbunden for meget og behandler hver parcel og hver vinmark forskelligt - både i vinmarken og senere i kælderen.

    Hver enkelt Thibault mark får fremelsket det allerbedste

    Thibault lader sin intuition og fornemmelse for hver mark råde og prøver at få det allerbedste ud af hver enkelt. Der benyttes maksimalt 50% nye fade for ikke at tilføre vinen fadsmag, og der omstikkes kun én gang, hvorfor vinene i deres ungdom kan have glimt af reduktive aromaer og har godt af at blive dekanteret. I de senere år er der kommet yderligere marker til, hvor Thibault på papiret agerer som negociant, men faktisk har kontrol over marken hele året. Ydermere har han i 2008 købt en række marker med ekstremt gamle stokke i Beaujolais, hvor han producerer den sindsoprivende Moulin-á-Vent, som viser, at Beaujolais kan være en stor vin! Disse Beaujolais- vine vinificeres ligesom de øvrige vine i Thibaults kolde kældre i Nuits St.-Georges.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017