Wine & Soul. Kult med Pintas og rødvin fra Quinta do Manoella

Bag det moderne klingende navn Wine & Soul gemmer sig Douro-dalens ønologiske ”Dream-team” bestående af Sandra Tavares da Silva (kendt fra Quinta de Chocapalha og tidligere Quinta do Vale D. Maria), som er gift med Jorge Serôdio Borges (tidligere Niepoort og Quinta do Passadouro). Dermed er to af Douro's tre mest lovende unge winemakers samlet under et tag. Vinene fra deres eget vinhus Wine & Soul kendes også under navnet PINTAS, som er opkaldt efter deres plettede hund. Læs mere >>


Premiereårgangene 2001 og 2002 viste mulighederne for Wine & Soul

Projektet startede tilbage i 2001 da Sandra og Jorge lejede en gammel vinmark fra 1932 beliggende lige nedenfor Quinta do Noval nord for Pinhão. Beliggenheden i hjertet af det syd-sydvestvendte amfiteater lige udenfor Vale de Mendiz er nærmest perfekt. Fra starten var målet at lave en vin med koncentration, friskhed og elegance. De få tusinde flasker af premiereårgangene 2001 og 2002 fra Wine & Soul var uhyre lovende og viste, hvilke muligheder der ligger i vinmarken, og de vakte opsigt overalt, hvor de blev præsenteret. Succesen gav nye muligheder. Indtægterne fra salget af Pintas blev nemlig, udover til genopbygning af vingården, brugt til både at købe den oprindelige del samt den resterende halvdel af vinmarken.

Wine & Soul vil skabe den bedst mulige rødvin, hvidvin, tawny og vintage Port

Ideen er hvert år fra denne anden del af marken at lave den bedste mulige Vintage Port for at honorere portvinsproduktionen, som er Douro-dalens historie og hele årsagen til, at Sandra og Jorge kan skabe deres nuværende tilværelse. Denne tanke er naturlig: En meget stor del af historiens store portvine er lavet på druer fra dette område, som har vist sig at være Douro-dalens bedste til produktion af Vintage Port. Debutårgangene af Pintas Port bekræfter Sandra og Jorge i deres valg og placerer vinen i det øverste lag af portvinshierarkiet.

Nye vine samt magiske portvine fra familie-ejendomme ”Manoella”.

Siden starten har Sandra og Jorge kunnet erhverve eller leje en række strålende gamle marker i nabolaget omkring Pinhão. Resultatet er yderligere to vine: Den fantastiske hvidvin Guru, som man introducerede i 2004, er en af Douro's bedste fadlagrede hvidvine, og den røde "Pintas Character", som havde premiere i den superbe 2005 årgang, hører også til de bedste i området. I 2010 arvede Jorge familie-ejendommen Quinta do Manoella. Siden er hvidvinen Manoella Branco og rødvinene Manoella og Quinta do Manoella Vinhas Velhas fra mere end 100 år gamle stokke, samt portvinene 10 years Old Tawny og "5G" stødt til Wine & Soul's sortiment af klassevine.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024