Portvin Vintage, Ruby og Tawny

Van Zeller familien har en historie som portvinshus der går århundreder tilbage. Denne tradition fører Cristiano van Zeller i dag videre på Quinta Vale D. Maria. Hans inspiration til den ny generation i Douro-dalen omkring tørre vine er ikke sket uden at fastholde deres fokus på portvinen, som alle i Douro har i blodet. Derfor står Quinta do Passadouro og Wine & Soul også for verdensklasse-Portvine udover deres fremragende hvidvine og rødvine.


Ruby Portvin

I kongedisciplinen Vintage Port er de tre vingårde Quinta Vale D. Maria, Quinta do Passadouro og Wine & Soul i dag i førergruppen. Deres versioner, som kun produceres i et antal af få tusinde flasker, er insider-vine blandt de store huses versioner, som dominerer verdensmarkedet. Til gengæld kan man ofte erhverve de tre vingårdes vine til priser der er tæt på halvdelen af mere berømte huses – uden at man får en lavere kvalitet! De såkaldte Reserva Ports og Late Bottled Vintage Ports er også specialiteter fra Vale D. Maria og Passadouro, og disse vine leverer formidabel kvalitet, i de år de produceres.

Tawny Portvin

I de senere år har Cristiano van Zeller været på jagt i familiens store gemmer efter Tawny Ports til Vale D. Maria. Hans 10 års og 20 år portvins-versioner er klassiske eksempler på disse vintyper. Denne luksus har man ikke på Quinta do Passadouro, hvor Jorge Borges har startet den langtrukne Tawny Port produktion. Hans mageløs Tawny Reserva viser et mere ungdommeligt udtryk, men med usædvanlig koncentration. Den måske bedste 10 års Tawny på portvinsmarkedet stammer til gengæld fra Wine & Soul, som med deres 10 years old Tawny Port leverer sand mesterkvalitet. Samme hus har også en sand juvel i sortimentet: Den ultrasjældne 5 G (fem generationer) er lavet på Borges-familiens private portvine fra slutningen af 1800-tallet!
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2018