Supertoscaner

Begrebet "Supertoscaner" opstod i starten af 1960erne og 1970'erne som en modreaktion til datidens toscanske vinlovgivning, hvor anvendelsen af bestemte druesorter ikke måtte benyttes i den toscanske vinproduktion. Querciabella, Antinori og Mario Incisa della Rochetta var blandt de første til at bruge Cabernet Sauvignon i deres største vine. I de senere år er der paradoksalt nok kommet endnu mere fokus på Supertoscanere af 100% Sangiovese. Dette var nemlig heller ikke tilladt, da Montevertina i 1977 aftappede "Le Pergole Torte" for første gang. Siden fulgte en række fantasifuldt navngivne vine på 100% Sangiovese.

Resultatet af dette er hovedparten af alle de bedste vine i Chianti Classico området i dag aftappes som SuperToscanere. En bevægelse mod at inddele Chianti Classico i subzoner og med fokus på terroir bliver dog i disse år stærkere og stærkere, så måske finder de bedste Sangiovese-vine en dag tilbage til Chianti-navnet, så man kunne få en mere Bourgogne-inspireret situation i området. Læs mere >>


Cabernet, Merlot, Syrah og Caberlot

De "franske" druesorter har etableret sig i Toscana. De fungerer fantastisk i Bolgheri på kysten og de fleste tophuse i Chianti præsterer også en "Supertoscaner" på en eller flere af sorterne. Der er uhyggeligt mange variationer. Fra de rene Merlot vine, de få Syrah-vine, den mytiske Caberlot fra Carnasciale, til de Cabernet-Sangiovese cuvéer som fik succes med vine som Querciabella's Camartina og Antinori's Tignanello og Solaia i 1970erne og 1980erne.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022