Riesling fra Tyskland 

Dominerende i Tyskland er Riesling-druen, som er verdens store hvidvinsdrue. I Tyskland når den sit ypperste udtryk. Den er i princippet let at forstå. Druen er sent modnende, har et højt, naturligt syreindhold, og den dyrkes så langt nordpå, som det næsten er muligt. Derfor tilbringer druerne meget langt tid på vinstokken, hvilket er afgørende for at give druen sin komplekse smag, som også præges af Rieslingens uovertrufne evne til at gengive den vinmark, hvorpå vinene er opvokset. Derfor findes Rieslingen i et næsten uendeligt antal variationer og bliver aldrig kedelig at beskæftige sig med. 


Riesling har en evne til at udvikle sig i flasken 

Af natur er Riesling syredrevet, kompleks, delikat, mineralsk og livlig. Ung Riesling er ofte meget frisk, drikkelig og mineralsk med aromaer af citrus, grapefrugt, sten, fersken og æbler. Efter et par år i flasken begynder kompleksiteten at opstå, og vinen når et helt nyt højere niveau. Samtidig bliver vinens syre blødere, dens krop større, og evt. restsødme integreres, så vinen bliver mere tør. Denne evne til at udvikle sig i flasken og vinde aromatisk kompleksitet er i hvidvinsverdenen uovertruffen. Riesling er altid i udvikling, men på trods af at den gennemgår store ændringer af sin profil, smager den altid godt – uanset hvornår man åbner den. Derfor er den en af de bedste vine at have i kælderen.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2018