Vin fra Alsace

Det smukke Alsace ved Strassbourg ved Frankrigs østlige grænse mod Tyskland er en af Frankrigs væsentligste hvidvinsregioner. Med vinene fra Lukas Rieffel har vi en fremadstormende vingård i sortimentet med hele serien af druesorter fra Riesling, Pinot Gris og Gewürztraminer til spændende Pinot Noir, sprød Cremant d'Alsace og flotte sødvine. Læs mere >>


Vinstilen i Alsace

Vinregionen Alsace ligger trygt i læ af bjergkæden Vogeserne, hvilket giver et tørt og solskinsrigt klima, som kombineret med en kompleks geoteknisk undergrund skaber særdeles attraktive vilkår for vinproduktion. Alsace ligger ned til Rhinen med Vogeserne i ryggen. Området er en gastronomisk og kulturel højborg hvor de lokale vine passer eventyrligt til de karakteristiske egnsretter.

Mange forskellige sorter

De fleste vine i Alsace er baseret på en enkelt druesort, som angives på etiketten. Riesling fra tør til let restsød, Pinot Blanc, Muscat, Sylvaner og Pinot Gris som ofte vinificeres med let restsødme, samt den aromatiske Gewürztraminer dominerer hvidvinsgenren. Pinot Noir har også sin berettigelse i Alsace, hvor meget skrøbelige lyse vine som oftest er resultatet.

På de små bakker hvor de bedste vinmarker ligger er der altid spændende jordbunde, som er med til at give mineralsk dybde i vinene. Sandsten, granit, gnejs, skifer og vulkanske sten er de oftest forekommende.

Appellationerne i Alsace

Alsace fik sin officielle AOC-status i 1962 med den regionale appellation Alsace eller Vin d’ Alsace. I 1976 definerede man appellationen Crémant d’ Alsace, hvilket skulle sikre en ensartethed i fremstillingen af denne populære mousserende vintype, som i dag tegner sig for ca. 25% af vinproduktionen i AOC Alsace.
I 2011 fik regionen indført yderligere to appellationer, som har til formål at supplere den oprindelige AOC Alsace med strengere krav til vinfremstillingen – herunder beplantningstæthed, druesorter, beskæring og udbytte blot for at nævne nogle eksempler. De to nye appellationer hedder henholdsvis AOC Alsace kommuner og AOC Alsace lieux-dits, hvoraf sidstnævnte er endnu strengere reguleret.

Alsace Grand Cru

Alscace Grand Cru blev indført som appellation i 1975, og tæller i dag mere end 50 Grand Cru vinmarker, som tilsammen kun står for ca. 5% af den samlede vinproduktion i Alsace. Fra disse topmarker vinificerer de bedste producenter store vine, som tilhører de bedste i verden.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022