Jean-Luc Jamet: Legendarisk familie i Nord-Rhône

Da brødrene Jean-Paul og Jean-Luc delte det legendariske domæne Jamet i 2012 blev det ene opkaldt efter Jean-Luc Jamet. Brødrene Jamet har siden de overtog fra deres far Joseph midt i 1970erne ført Jamet frem til en legendarisk status i Cote-Rotie. Men mens Jean-Paul var ansigtet udadtil, var Jean-Luc manden i baggrunden, som arbejdede i vinmarken og kælderen. Siden han begyndte at arbejde i vinmarken med sin far i 1970erne, har vin været hans liv, Jean-Luc har unik viden om vinmarkerne i Cote-Rotie. Læs mere >>


Jean-Luc Jamet's mange topmarker

Da Domaine Jamet blev delt, fik Jean-Luc parceller i bl.a. Lancement, La Landonne, Fongeant, Côte Bodin og Les Moutonnes. Jean-Luc arbejder mest alene eller sammen med sin søn i sine 8 hektar. Han arbejder med 10-12000 stokke per hektar og høster alligevel kun små udbytter. Jean-Luc høster meget sent og er blandt de seneste til at høste i Cote-Rotie, men han er besat af kvalitet og intet andet.

Cote-Rotie i verdensklasse

Jamet's Cote-Rotie "Terrasses" stammer fra ialt 10 parceller, som Jean-Luc Jamet føler giver den bedste balance i vinen. Hver parcel høstes for sig og vinficeres med 1/3 stilke i overvejende brugte fade på 300-500 liter. I 2013 og 2014 solgte Jamet store dele af sin produktion som "bulk", mens han etablerede sin kælder og fik etableret sin fadkælder, som han efter at have fyldt med vin et par gange i disse år, var tilfreds med. 2015 er den første store årgang under Jean-Luc Jamet-etiketten og 2016 og 2017 har fulgt op på fremragende vis. Navnet Jamet er legendarisk: Men nu er der to ligeværdig grene af familien, og sammenligning af brødrenes vine er fascinerende.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2020