Pujanza: Rioja-Stjerne med fokus på terroir

Bodegas Pujanza er Carlos San Pedro's vision. Helt tilbage i 1998 grundlagde han denne vingård i Laguardia i hjertet af Rioja Alavesa med en drøm at fortolke Rioja's tradition i et nutidigt lys. I de sidste mange dekader i 1900-tallet har Rioja hos mange ejendomme handlet mere om vinifikationen end vinmarkskarakter. Det er Carlos San Pedro's vision at bringe fokus på vinmark og terroir med rødvine på Tempranillo og hvidvine på Viura, der respekterer Rioja's tradition.

Pujanza tilhører i dag Rioja's allerbedste ejendomme og opnår fantastiske anmeldelser verden over. Læs mere >>En vision baseret på generationers forarbejde

Carlos San Pedro er opvokset i Rioja og hjalp som barn i far i vinmarken og i vinkælderen på familievingården, som allerede dengang var kendt for at have nogle af de bedste markbesiddelser i området. Vin er hans lidenskab, og da han som 25-årig grundlagde Pujanza var det med vinmarken i centrum. Hans vision var at lave nutidige traditionelle Rioja-vine med kompleks smag, smidig tekstur, stor grad af detalje, elegance, balance og rygrad, så vinene kan lagre i mange år, som Rioja er kendt for.

Fascinationen af vinmarkens unikke udtryk

Som hos mange andre vinnørder er interessen for en vinmarks udtryks afhængighed af jordbund, stokkene selv, vinmarksarbejde, årets betingelser og meget andet det, der driver Carlos San Pedro. For at sammenligne sine marker og vise deres forskelligheder, arbejder han udelukkende med Tempranillo for sine rødvine. Rioja's hvide Viura-sort er basis for de ligeså bemærkelsesværdige hvide vine. I alt dyrker vingården i dag 40 ha.

Elegance og kølighed fra Rioja Alavesa

I Laguardia i Rioja Alavesa for foden af Sierra de Cantabria har Pujanza i alt en række fremragende marker, som hver især giver vine i absolut verdensklasse. I disse højder, hvor markerne ligger så køligt, at det er på grænsen til at druerne kan modnes, opstår raffinerede storvine med karakter og personlighed.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024