Bourgogne vin af Antoine Jobard

Et af Meursault's traditionelle tophuse er Antoine Jobard, som startede på familie-vingården i Bourgogne i 1998, og som siden siden 2005 har været alene ansvarlig for familiens vine. De 6 ha vinmarker ligger næsten udelukkende i Meursault og er 100% beplantet med Chardonnay. Herfra skabes årligt sølle 30.000 flasker topklasse Meursault. Disse kølige, stenede, forfinede, syredrevne og mineralske versioner af Meursault skabes med skånsomt arbejde i vinmark og kælder, hvor der gøres så lidt som muligt for at påvirke vinene. Resultatet er nogle af de mest udtryksfulde og mineralske Meursault'er overhovedet! Stilistisk repræsenterer Antoine Jobard, ligesom sin far, den kølige, stenede, forfinede, syredrevne og mineralske version af Meursault. Han arbejder ekstremt hårdt i vinmarken for at sikre, at han kan høste de bedst mulige druer.

Antoine Jobard's vine fordeles via allokation gennem nyhedsbrevet: Tilmeld dig her



Antoine Jobard vinhuset er en familiearv

Domaine Antoine Jobards historie i Meursault går tilbage til midt i 1800-tallet. Efter at faderen Francois i sidste halvdel af det 20. århundrede førte huset frem til Meursaults elite, er det i dag unge Antoine Jobard, der står ved roret for denne traditionelt tænkende vingård. Han startede med at hjælpe sin far tilbage i 1998, men siden 2005 har han alene været ansvarlig for familiens vine, som i dag er blandt kommunens største stjerner. Antoine Jobard's vine fra enkeltmarker som ”En la Barre”, ”Tillets”, ”Blagny” 1er Cru, ”Charmes” 1er Cru, ”Poruzots” 1er Cru, ”Genevrieres” 1er Cru er blandt de mest skarptskårne og stenede udtryk fra kommunen.

Udtryksfuld og mineralsk Bourgogne-vin fra Antoine Jobard

Der bruges ingen kunstgødning eller pesticider, men der arbejdes så skånsomt som muligt. Ved høsten er det kritisk kun at høste perfekte druer, for det er Jobards filosofi at lade den ufiltrerede most gære i små fade og efter den malolatiske gæring at lade vinene ligge i ro og mag uden at omstikke dem og uden at bruge battonage. I alt udvikler vinene sig i ca. 20 måneder, inden de kommer på flaske. Aftapningen sker også uden at filtrere vinene, ligesom brugen af ny fade er minimal: Kun omkring 15% fade fornys hvert år. Resultatet er nogle af de mest udtryksfulde og mineralske Meursault'er overhovedet!
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022