Van Zellers & Co. Den ældste Portvinsfamile

Efter salget af Quinta Vale D. Maria til Aveleda for et par år siden, er Cristiano van Zeller tilbage og manden bag genlanceringen af det historiske portvinshus, der bærer hans familienavn ”Van Zellers & Co”.

Van Zellers & Co laver både hvidvine, rødvine og Portvine i verdensklasse fra 15 ha i Cima Corgo. Cristiano van Zeller, den tidligere ejer af Quinta do Noval, er blandt de store stjerner i det ny Douro og er en af grundlæggerne af den revolution der har ramt Douro de seneste dekader. Fra de bedste marker med meget gamle stokke plantet i traditionelle "field blends" skaber han ekstraordinære og unikke vine. Læs mere >>


Den ældste portvinsfamilie

Med mere end 400 års historie i portvinsverdenen er Van Zeller-familien den ældste portvinsfamilie. Stamtræets første kendte portvinshandler etablerede sig i Porto i 1620! Under Van Zellers & Co. lancerede man sig officielt som Portvinsfirma i 1780 efter at have handlet med portvin helt tilbage til første halvdel af 1700-tallet. Firmaet voksede kraftigt og havde en flåde på mere end 27 skibe. Van Zellers & Co var det første Portvinshus til at rejse til Østeuropa med portvin, hvor den russiske Zar blev stor fan. Samhandlen med Rusland blev så væsentlig, at Katharina den Store senere gjorde Pedro van Zeller til konsul.

Endnu uvist af hvilke årsager, blev Van Zellers & Co solgt til et større hus i slutningen af 1800-tallet, men blev købt tilbage i 1937, hvor Van Zeller familien ellers havde slået sig ned på Quinta do Noval. I 1980erne, hvor Cristiano van Zeller styrede Quinta do Noval, gjorde han Van Zellers & Co uafhængigt med egne lagre, vinmarker og etiketter, men efter salget af Noval i 1993 var der stille om Van Zellers & Co.

Genfødslen af Van Zellers & Co

I 2006 forærede Van Zeller-familien Van Zellers & Co til Cristiano Van Zeller, som straks fortsatte sin plan fra 1980erne. Ting tager dog tid i Portvinens verden, hvor det kræver et stort lager af Portvin at etablere sig. I dag har Van Zeller mere end 200.000 liter på lager – med vine helt tilbage til midten 1800-tallet! Samtidig har Cristiano Van Zeller løbende opkøbt vinmarker – den mest berømte er de 90-gamle terrasser som er basis for CV – en af Douro's bedste rødvine - så Van Zellers & Co i dag ejer 16 hektar vinmarker i Cima Corgo.

Cristiano van Zeller startede revolutionen i Douro i 1996

Siden 1996 har Cristiano Van Zeller præget Douro's udvikling med sit fokus på tørre vine. Han løftede den ukendte Vale D. Maria til stjerneniveau. Vale D. Maria blev købt af den store Aveleda-koncern i 2017 og siden har Cristiano Van Zeller forberedt sit comeback med Van Zellers & Co.

Hos Van Zellers & Co har Cristiano samlet sit gamle team med vinmager gennem mange år Joana Pinhâo og datteren Francisca i spidsen.

Van Zeller's & Co tilbage på den helt store scene

Igennem 400 år og 15 generationer har Van Zeller-familien levet for Portvin og Douro. Med det genfødte Van Zellers & Co placerer den sig igen på den helt store scene - både for Portvin, men så sandelig også for rød- og hvidvin, hvor man med CV Tinto og Branco står bag to af Douro's allerbedste tørre vine.

Crafted by Hand, Time & Nature

Van Zeller's & Co opdeler sin vine i 3 kategorier ”Crafted by Hand, by Time or by Nature”. Menneskets hånd, tiden & naturen er tre afgørende faktorer for de forskellige stilarter, smage og teksturer i portvin og tørre vine.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024