Michelini i Mufatto i Bierzo

Michelini i Mufatto er et sandt familieforetagende bestående af vinmagerne Andrea Mufatto, Gerardo Michelini og sønnen Manuel Michelini.

Familien Michelini er besat af vin, og Gerardo's gren laver på forbløffende vis både nogle af de største vine i Argentina i Uco Valley og samtidig også nogle af de største vine i Bierzo i Spanien med en filosofi om at dyrke exceptionelle terroirs helt naturnært og vinificere dem skånsomt i jagten på at udtrykke selve essensen af vinmarkernes karakter.

Michelini i Mufatto er vinmarksjægere. På jagt efter vinmarker med en historie, vinmarker med tradition, vinmarker plantet af visionære bønder til fremtidens – og nutidens – generation af vinbønder. Denne nysgerrighed har også bragt familien til Bierzo. Andrea Mufatto og Gerardo Michelini forelskede sig under en af deres rejser i Spanien i nogle af Bierzo's glemte områder i Ponferrada, som f.eks. Valdecañada og Ozuela, hvor de fandt fantastiske gamle vinmarker. Læs mere >>


Vinifikation tilpasses vinmarkens karakter

Med respekt for traditionen fortolker parret nu sammen med deres søn Manuel disse marker med usædvanlig alsidighed og vinmarkstilpassede vinifikationer uden dogmer. Alle vin spontangæres. Ofte gæres og macereres de med stilke i leramfora, inden lagring i leramfora, 500 liter egetræsfade eller 228 liter Bourgognefade – alle fra de absolut bedste kilder.

Meget gamle vinmarker domineret af Mencia

I Bierzo er vinmarkerne baseret på et væld af områdets druesorter. Den dominerende Mencia støttes af Godello, Palomino, Merenzao, Brancellao, Garnacha Tintorera og Doña Blanca - ofte plantet som ”field blends”. Vinmarkerne er mindst 60 år gamle med buskvine og generelt beliggende nordvendt på skifer, kalksten eller ler.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022