Tysk vin fra Rheinhessen

Rheinhessen er lige nu det helt store centrum for de tørre Riesling vine, som har erobret verden de seneste 10-15 år. Ført an af Klaus-Peter Keller og støttet af en ny generation af unge tyske vinbønder er Rheinhessen i den grad i vælten. Vi har fulgt områdets vine i snart 20 år og præsenterer med Keller, BattenfeldSpanier, Kühling-Gillot, Seehof, Raumland og Katharina Wechsler en række stjerne vingårde. Læs mere >>


Rheinhessens vine er genfødt i de sidste 20-30 år.

Selvom Rheinhessen har været højt anset i fortiden, har området i store dele af det 20. århundrede ført en diskret tilværelse. I starten af 1900-tallet var Riesling vinene fra Rhin-fronten omkring Nierstein meget berømte og nogle af dyreste i verden, og også for århundreder siden var området kendt for store Riesling vine. Dette er der så sandelig ændret på nu, hvor Rheinhessen er centrum for de største og dyreste tørre Riesling-vine.

Det centrale bakkeland og Rhin-fronten

Klimatisk ligger Rheinhessen lige nu perfekt i forhold til at modne Riesling druer til den modenhed, som passer til tørre vine. Men også vinmarkerne er blandt de historisk mest berømte Riesling-marker i Tyskland. Der er lige nu to områder som dominerer:

I det centrale bakkeland er de tørre Riesling vine fra vinmarker med kalkstensundergrund dominerende. I et bælte fra Westhofen, Dalsheim, Flörsheim, Mölsheim og ned til Hohensülzen udvinder topvinbønder som Keller, BattenfeldSpanier, Katharina Wechsler, Seehof og flere andre fremragende vine. Vinene fra Keller og BattenfeldSpanier er kult, og topvinene Riesling ”G-Max” og Riesling ”CO” er blevet meget kostbare

Mod vest og helt ned ved Rhinen er området fra Nackenheim til Nierstein genoplivet. Keller, Kühling-Gillot og andre har de seneste år lavet Riesling vine i verdensklasse fra berømte marker som Pettenthal, Hipping og Rothenberg. Ved Rhin-fronten er undergrunden en rødlig lerskifer, som i meget stejle marker giver helt specielle aromaer til vinene.

Frugtige og søde vine også i top

I de rigtige årgange er Rheinhessen også fremragende til frugtige og søde Riesling vine. Keller har lykkedes med sensationelle Kabinett-vine gennem de seneste år, og de søde vine både på Riesling, Scheurebe og Huxelrebe kan være fremragende også.

Rheinhessen kan også andre druesorter

Selvom Riesling dominerer, er der også plads til andre druesorter i Rheinhessen. De største af disse vine skabes på Pinot Noir (eller Spätburgunder på tysk) fra nogle få adresser. Aldeles dominerende er Keller, BattenfeldSpanier og Kühling-Gillot, som fra bedste Pinot Noir-kloner og med adgang til de absolut bedste fade fra Bourgogne i seneste år har fået et stort gennembrud med nogle utrolige Pinot Noir vine. Ligeså er Grüner Silvaner en væsentlig druesort i Rheinhessen, og vinene passer fremragende til den hvide asparges i foråret. Scheurebe, Rieslaner og Huxelrebe findes også ganske ofte blandt Rheinhessen's vine.

Mousserende vine i verdensklasse

Rheinhessen er også hjemsted for Tyskland's i særklasse bedste vingård for mousserende. Volker Raumland har de seneste 30 år skabt sande mirakler med mousserende vine. Hans tyske Sekt er lavet præcis som Champagne og stammer fra de marker med kalkstensundergrund i bakkelandet, som giver en lignende friskhed i Sekt vinene som i Champagne.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022