Barbaresco vin fra Piemonte

De tider er forbi, hvor Barbaresco som vintype stod i skyggen af dens verdenskendte storebror Barolo fra nabokommunen af samme navn. Barbaresco er i dag et vinområde som i den grad kan stå på egne ben, og levere topklasse-vine på druesorten Nebbiolo. De bedste vingårde laver vine, der er mindst ligeså efterspurgte og store som vinene fra Barolo, men man møder sjældnere Barbaresco, da området er ganske lille.

Med Roagna har vi den i dag førende vingård i Barbaresco i sortimentet. Læs mere >>


Nebbiolo med feminin elegance

Barbaresco vine distancerer sig fra Barolo vine ved at være mere feminine og elegante i udtrykket. De har den ting tilfælles, at de begge består af 100% Nebbiolo, hvilket tilfører disse to vintyper naturlige ligheder. En Barbaresco vin er ikke en "mini-udgave" af en Barolo. Barbaresco vin er oftest bare mere elegante og lysere i deres aroma end Barolo. Samtidig er de oftest mindre brutalt strukturerede, men der findes alligevel masser af eksempler på Barbaresco der kan lagre i 50 år eller mere.

Fakta om Barbaresco vin:

• Barbaresco-kommunen ligger i Piemonte i Norditalien
• Barbaresco vin består af 100% Nebbiolo
• Barbaresco fik tildelt sin DOCG status i 1980
• Dyrkningsarealet i Barbaresco er kun en tredjedel af Barolo-zonens areal
• En Barbaresco vin skal lagre i minimum 26 måneder - heraf 9 måneder på egetræsfade
• En Barbaresco Riserva skal lagre i 50 måneder
• Mange Barbaresco vine er enkeltmarksvine fra små vinbønder, som kan sidestilles med de franske crus

Barbaresco kan matche Barolo

Moderne produktionsmetoder og teknikker går i dag hånd i hånd med generationers viden, indsigt og hjerteblod. Nye generationer kommer til, og bygger i stor respekt og ydmyghed for tidligere generationers hårde arbejde i vinmarkerne videre på det fundament, som er skabt gennem århundreder. Et godt eksempel er Luca Roagna, som i dag står i spidsen for vinhuset Roagna, som blev skabt af Luca's tipoldefar. Roagna står bag en af Piemonte's mest legendariske vine Barbaresco "Crichet Pajé", som først frigives 8-10 år efter høsten.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2019