Tysk hvidvin

Tyske hvidvine har gennemløbet en forrygende renæssance de seneste år specielt de store tørre tyske Riesling hvidvine. For hundrede år siden gjorde de tyske hvidvine af denne vintype Tyskland ære internationalt med sit stærke udtryk af terroir, men i den sidste halvdel af det 20. århundrede mistede vinmarken i høj grad sin betydning og anseelse i Tyskland. I stedet blev sukkerindhold og mostvægt de vigtige parametre i tysk hvidvin. Heldigvis synes denne udvikling nu at blive vendt fuldstændig på hovedet og fokus er vendt tilbage til de store hvidvine fra Tyskland. Læs mere >>


Tysk hvidvin med fokus på vinmarkernes karakter og forskellighed

Gennem den i VDP indførte klassifikation af de bedste vinmarker i Tyskland, de såkaldte ”erste Lagen” og ”grosse Lagen”, er fokus vendt tilbage til vinmarkernes egen karakter, individualitet og forskellighed. Der er stadig plads til tyske hvidvine med restsødme, hvilket er afgørende i de nordligste regioner, især Mosel, men frem for alt har denne klassifikation bragt den store tørre Riesling tilbage i alles munde under begreberne erstes Gewächs og Grosses Gewächs.

Hvidvin fra de førende tyske producenter

Disse tørre tyske hvidvine, findes ikke større noget sted på jorden og med Keller, Heymann-Löwenstein, Diel, Schäfer-Fröhlich, Seehof, Julian Haart, von Winning, BattenfeldSpanier og Kühling-Gillot findes en stor gruppe af de absolut førende producenter af tysk hvidvin i vores program.

Store frugtige tysk hvidvine i rivende udvikling

I de seneste dekader har sødme været en væsentlig komponent i tyske Riesling hvidvine. De store frugtige hvidvine fra Tyskland balancerer syre, sødme og frugt i fuldendt harmoni og har lav alkohol. Fra Julian Haart, Diel, Keller & Schäfer-Fröhlich præsenterer vi hvidvine fra førende producenter fra forskellige tyske vinregioner, og for at illustrere udviklingen i vinene, som med alderen bliver mere tør og fuldstændigt ændrer karakter, har vi yderligere inkluderet hvidvine af forskellig modenhed fra den lille tyske topvingård Jos. Christoffel jr. i vores sortiment.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024