Mount Mary: Legende fra Yarra Valley

Mount Mary er en af Australien's væsentligste reference-vingårde. Grundlagt i 1971 i Yarra Valley udenfor Melbourne af John og Marli Middleton, har Mount Mary i mere end 30 år strålet som den absolut førende vingård med fokus på kølige, europæisk inspirerede vine i Australien.

Middleton-parret var store fans af Bordeaux og Bourgogne og besøgte områderne ofte, inden de fandt en passende ejendom i Yarra Valley. Her på Mount Mary var visionen fra starten af skabe raffinerede, kølige og elegant storvine – noget som ikke fandtes i Australien dengang. På i dag 16 hektar har Mount Mary stadig samme fokus og laver 2 vine med inspiration fra Bordeaux og 2 vine med Bourgogne som forbillede. Læs mere >>


De Bordeaux-inspirerede Quintet og Triolet

Den røde "Quintet" baseret på Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og små mængder Malbec og Petit Verdot er Mount Mary's mest kendte vin og anerkendt verden over som Australien's bedste Cabernet i kølig stil med et væld af stjerneanmeldelser. Da Langton's i 1995 klassificerede Australien's bedste vine stod Quintet helt på toppen sammen med Penfold's Grange og Henschke's Hill of Grace, og siden har vinen været en australsk reference.

Den dybe komplekse, hvide Triolet er inspireret af hvidvinene fra Graves i Bordeaux og er domineret af Sauvignon Blanc sammen med Semillon og smule Muscadelle.

Pinot Noir og Chardonnay i kølig stil.

Mount Mary's Pinot Noir er ekstremt sjælden - men en sand storvin. Nøje udvalgt Pinot Noir blev plantet fra starten på Mount Mary i en lille vinmark. Produktionen er stadig lille, forbilledet af Bourgogne og resultatet er exceptionelt – men det er den vin fra vingården, som allokeres strammest.

Den sublime Chardonnay er blandt Australien's mest berømte hvidvine: En Chardonnay med righoldighed, friskhed og elegance – og stor længde og lagrinspotentiale. Vinificeret uden maloktisk gæring i fade og lagret i en blanding af ny og gamle fade inkl. enkelte store 1500 liters fade, er dette en Australsk reference som har demonstreret en fremragende evne til at udvikle sig smukt ved flaskelagring.

TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024