Quinta de Chocapalha. Sandra Tavares' familie med superbe vine.

Sandra Tavares da Silva, også kendt fra de sjældne Douro-vine fra Wine & Soul, er kvinden bag vinene fra denne Quinta i Estremadura, som ejes af hendes familie. Denne forholdsvis kølige region er ikke videre kendt for kvalitetsvin, men enkelte producenter er begyndt at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Chocapalha's vine har været i vores sortimentet fra starten og deres forbløffende kvalitet - ofte til små penge - har gjort dem meget populære.


En familie med succes i vinmarkerne

Quinta de Chocapalha har sydvendte vinmarker med bedste beliggenhed i et landskab, formet som et amfiteater. Quintaens historie går tilbage til det 16. århundrede, hvor den var kendt for sit strålende mikroklima. Den drives nu af Sandras forældre Alice og Paulo, som købte den for ca. 35 år siden. Sandra Tavares er et lysende talent, hvilket også kan ses i vinene fra Wine & Soul i Douro, som hun driver med sin mand Jorge Borges, og hun blev i 2017 kåret til årets vinbonde i Portugal.

Portugals bedste vin - kåret til blindsmagning i 2005

På Chocapalha har man i 2013 afsluttet et stort nybyggeri, så man nu i endnu større udstrækning kan vinificere sine druer på optimal vis og ligeså lagre dem optimalt inden frigivelsen, som traditionelt sker meget sent: For de røde vines vedkommende kommer vinene ofte først på markedet 4-5 år efter høsten. Resultaterne har i de seneste årgange været meget overbevisende. Quinta de Chocapalha Tinto har etableret sig som en af vidundervin til prisen, og med 2005 versionen af Chocapalha Reserva vandt man den årlige blindsmagning i Lissabon og fik titlen "Portugals bedste vin!" Vi forventer dog at dette kun er starten for denne vingård, som vi forventer endnu større ting fra i fremtiden.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024