Soldera® er Montalcino's bedste og en af verdens bedste rødvine

Montalcino's største Sangiovese er utvivlsomt Gianfranco Soldera's mageløse Sangiovese-essens fra Case Basse®-ejendommen. Hemmeligheden bag kvaliteten er formenligt, at Gianfranco Soldera fra Case Basse® er perfektionist. Intet, absolut intet, overlades til tilfældighederne. I vinmarkerne, som ifølge Gianfranco Soldera ligger et af de ganske få steder i Montalcino, hvor man kan skabe store vine, arbejdes udelukkende med håndarbejde, og der høstes ekstremt små udbytter. I årevis har vi elsket og drukket disse vine fra Case Basse® og har haft held til at nyde næste alle årgange og vine, som vingården har produceret. Flere af dem tæller til de største vine, vi har mødt nogensinde, og disse Sangiovese-vine er i vores optik utrolige mesterværker, som når et niveau som ingen andre i Montalcino. De er derfor blandt verdens ypperligste og væsentligste vine og 100% Sangiovese. Læs mere >>


Naturlig produktion af den enestående Sangiovese vin hos Case Basse®

Hos Case Basse sorteres Sangiovese-druerne med en uhørt stor perfektionisme, og de sorteres samtidig efter størrelse, så kun druer med den optimale størrelse vinificeres. Disse druer glider skånsomt – uden at gå stykker - ned i store åbne gæringsfade af træ, hvor de spontangærer uden temperaturkontrol. Herefter løber Sangiovese-vinen med tyngdekraftens hjælp over i store slavonske egetræsfade, hvor de lagrer i normalt 4-5 år, inden de tappes uden klaring eller filtrering. En minimal svovling er eneste udefrakommende påvirkning af vinen, som må være noget af det mest naturlige og ægte, man kan forestille sig, i en verden hvor begrebet ”naturvin” misbruges i stor stil. Den tappede vin er Gianfranco Soldera's store, store Sangiovese og den hellige gral for Sangiovese-venner: En af verdens store enestående vine!

Soldera® er 100% Sangiovese

I de senere år har Montalcino været ramt af flere skandaler og diskussioner omkring brug af andre druesorter end Sangiovese, som til 100% skal bruges til Brunello og Rosso di Montalcino. Få har kæmpet så indædt for at beholde fokus på Sangiovese, som Soldera og hans nu afdøde ven Franco Biondi-Santi. Soldera samarbejder med en række universiteter i Italien om via forståelse og forskning at bidrage til at forbedre Sangiovesens kvalitet i området og uddeler hvert år sin egen pris i konkurrencen om "CASE BASSE® SOLDERA® AWARD FOR YOUNG RESEARCHERS".

Gianfranco opsagde i 2013 sit medlemskab af det lokale Brunello-Consorzio ovenpå hændelser efter den nærmeste utænkelige katastrofe i december 2012, hvor der under et indbrud i Soldera's kælder blev tømt ca. 60000 liter vin ud i kloakken. Han betragter stadig sig som en væsentlig del af vinverdenen i Montalcino, men afstår nu fra at skrive Brunello eller Brunello Riserva på etiketten. I stedet pryder ordene "100% Sangiovese"- ikke "Sangiovese" men "100% Sangiovese" vingårdens etiketter, og vinen hedder i dag TOSCANA IGP 100% SANGIOVESE SOLDERA® CASE BASSE®. Det store tab af vin fra årgangene 2007-2012 gør desværre, at der indtil 2015 kun blev frigives ekstremt små mængder på 2-8000 flasker af hver årgang. Heldigvis viser de aktuelle Sangiovese-vine et formidabelt niveau, og viser Soldera's enestående kvalitet. Ligeså tegner de vine Soldera har i kælderen sig uhyre lovende. Grand Cru i Bourgogne og de største vine i Barolo og Barbaresco er rivalerne for denne unikke vin, som er selve definitionen på Sangiovese.

Desværre døde Gianfranco Soldera i vinteren 2019. Hans betydning for Montalcino's vine kan ikke overvurderes. Hans kamp for den rene Sangiovese i en tid hvor mange ønskede at kunne tilsætte andre sorter ligesom man gjorde det i Chianti Classico i 1980erne og 1990erne var formentlig afgørende for at stoppe denne idé, som kunne have ødeliagt Montalcino's unikke vine for altid. At han samtidig selv igennem næsten 40 år viste vejen med sine rene 100% Sangiovese-vine, som anses som nogle af verdens allerstørste vine, gør ham til en af de væsentligste personer i vinens verden i både Montalcino og hele Italien i de sidste 100 år. Heldigvis havde Gianfranco Soldera i årevis forberedt sig på fremtiden, og hans datter Monica har i lang tid været klar til at overtage vingården, som nu i hendes hænder kører videre i samme perfektionistiske ånd.

Vinen allokeres en gang om året gennem nyhedsbrevet. Husk at tilmelde dig!
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024