Buisson-Charles vin fra Bourgogne

Buisson-Charles er et af stjernehusene i Meursault. Gennem årtier har ejeren Michel Buisson præsteret fremragende vine, men det er først i de senere år, at vingården er blevet kendt i en bredere kreds. Vingården ejer seks hektar især i Meursault samt Chassagne-Montrachet, Pommard og Volnay. I Meursault har man en sand perlerække af parceller, hvor nogle stokke er mere end 100 år gamle, blandt andet i 1er Cru markerne: Cras, Goutte d'Or, Bouches-Chères og Charmes. Arbejdet i vinmarken og i kælderen sker med det fokus at fremhæve vinmarkens smag uden forstyrrende elementer. Buisson-Charles laver ikke vin for deres egen skyld, men for vinmarkernes. Der er et kulturelt aspekt i at lave vin i Bourgogne, hvorfor man skal respektere sine terroirs. Derfor får alle vinmarker og vine hos Buisson-Charles den samme skånsomme behandling. Læs mere >>


    Buisson-Charles kender kunstens vej til topkvalitet

    I de sidste knap 15 år er det datteren Catherine Buisson, som med sin mand Patrick Essa driver domænet. Patrick Essa er besat af vin og skriver på et leksikalt værk om Bourgogne's marker. Han har dyb indsigt i alle Bourgogne's terroirs, alle kollegers vine og ved derfor, hvad der skal til for at lave vine af topkvalitet. Essa's nysgerrighed har de seneste år ført til udvidelse af sortimentet: Hos nogle nære venner i Chablis, Corton-Charlemagne og Puligny-Montrachet har han adgang til marker, som han vinificerer mikroskopiske mængder klassevin fra. Hos Buisson-Charles kan man derfor i dag smage en række af Bourgogne's terroirs vinificeret af en sand mester.

    Vinifikation hos Buisson-Charles er traditionel og gammeldags

    Essa kan lide vine med stenet og mineralsk præg, friske i syren, koncentrerede og rene, og vinene har netop disse fællesnævnere. Han høster ingen grønne druer og heller ingen med botrytis: Selektionen under høsten er helt afgørende og sker både i vinmarken, men også en ekstra gang på domænet. Vinifikationen er helt traditionel og gammeldags hos Buisson-Charles, hvor man rynker lidt på næsen ad moderne hjælpemidler og midler til tilsætning under gæringen. Druerne presses ved lavt tryk i en gammeldags presse. Mosten tilsættes absolut intet under gæringen, som sker spontant og foregår langsomt ved de lave temperaturer i den dybe stenkælder under domænet. Herefter fyldes vinene ved hjælp af tyngdekraften på neutrale fade, hvor ca. 25 % er ny. Her hviler vinene i ca. 15 måneder uden battonage indtil tapningen. Denne simple og traditionelle metode har virket i generationer og Buisson-Charles' vine er kendt for deres forbløffende lange udvikling i flasken.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017