David Duband. Stjernevingård fra Bourgogne

David Duband har de seneste år etableret sine vine fra Bourgogne blandt de eliten blandt Bourgogne's vingårde. Han er stormet fra de seneste 6-7 årgang, og vinene har aldrig været bedre. Siden David Duband med hjælp fra en investor i 2005 overtog Truchot-Martin's marker har han haft fremragende parceller i både Clos de la Roche, Charmes-Chambertin og en række premier cru´er. Siden er andre parceller kommet til og han besidder nu en perlerække af topmarker inkl. Echezeaux, Chambertin og Latricieres-Chambertin. Vinene er i dag fornemt balancerede og harmoniske Bourgogne-vine og udtrykker deres vinmarker og deres terrors på smukkeste vis. Detaljerne i vinene er bemærkelsesværdige. Frugten bakkes som regel op af en fast, men afrundet struktur, og vinene viser seriøsitet og stor dybde. David Duband's vine er meget eftertragtede blandt sommeliers i Michelin-restauranter i Frankrig og er repræsenteret på mere end 30 tre- og tostjernede restauranter i Frankrig. For en række vines vedkommende eksporteres derfor kun minimale mængder. Læs mere >>


Eksperimenterende vine i 1990erne.

David Duband's far grundlagde domænet i 1960, men solgte sit udbytte til et kooperativ. Dette ændrede sig dog, da David havde afsluttet sine 4-årige studier på ønologiskolen i Beaune og fik lov at lave en vin med egen etiket. Resultaterne var lovende fra starten, og i 1995 fik David frie tøjler til at lave vin fra alle familiens vinmarker. Han er siden hvert år blevet bedre og har hvert år lært at dosere brugen af ny fade, som er en af de vigtigste detaljer i vinifikationen af Pinot Noir. Mange parceller i de førende kommuner er kommet til siden og Duband's vinudvalg er i dag meget omfattende.

Overtagelsen af Truchots marker blev et kvantespring for David Duband

Et kvalitetsmæssigt kvantespring skete, da David Duband med hjælp fra en investor i 2005 overtog legendariske Truchot-Martin's marker. Hermed kom fremragende parceller i både Clos de la Roche, Charmes-Chambertin og en række premier cru'er i Davids hænder. Fra disse marker samt vine fra topparceller i både Vougeot, Echezeaux, Chambertin og Latricieres-Chambertin råder Duband i dag over en sand perlerække af topmarker. Vinene vinificeres så skånsomt som muligt. Efter et par dages kold maceration, spontangæres de med en stor portion stilke. David er meget påpasselig omkring ekstraktionen, da han ikke ønsker hårde tanniner i sine vine. Efterfølgende lagres på delvist ny fade. Tidligere var brugen af disse mere hårdhændet, men i de seneste mange år har David Duband fundet et magisk touch på dette område og hans vingård tilhører i dag Bourgogne's elite.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022