Jurij & Figlia: Sangiovese fra Lamole i Chianti Classico

I årevis har Jurij Fiore været fascineret af nabobyen Lamole's kølige terroirs i den nordøstlige del af Chianti Classico. Sammen med sin datter Sarah har han nu lanceret en mikroproduktion under ”Jurij & Figlia”-etiketten. I højderne (600 m) i Lamole blæser kølige vinde op fra dalen ved Greve in Chianti og i modner druerne altid meget sent – selv i de senere år, hvor mange har været tvunget til at høste ganske tidligt. I 2018 høstede Fiore først 7. oktober.

Fiore har fokus på tre terroirs omkring Lamole. Alle høstes samme dag og vinificeres på præcis samme måde, så kun vinmarken selv skaber forskellene. Men vinene er vidt forskellige og er et fascinerende terroir-studie på højeste niveau.

Produktionen er minimal med i 500-600 flasker af hver enkeltmarksvin. På denne måde kan Fiore helt ned i mindste detalje fokusere på at fremhæve hver vinmarks terroirudtryk udfra en vision om at skabe det finest mulige og mest traditionelle udtryk som Lamole's vinmarker kan give.

Forskellen til de vine Jurij Fiore laver med sin far på Poggio Scalette i Ruffoli-kommunen er betragtelig. Jurij & Figlia's vine er lysere, friskere og køligere end de mere kraftige vine fra Ruffoli, som dog er blevet mere og mere elegante også i de seneste årgange, og usædvanlig rene og aromatiske.TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024