Bolgheri's bedste rødvine fra Le Macchiole

Eugenio Campolmi var en af pionérerne, der for alvor bragte Bolgheri i Toscana på vinens landkort i midthalvfemserne. Sammen med de berømte vine fra Sassicaia og Ornellaia var det Le Macchiole's karakterfyldte essenser, der gik sejrsgang verden over og fik interessen for Toscanas kystområde til at vokse enormt. Campolmi's vej mod tinderne startede for mere end 25 år siden, da han købte land i Bolgheri med en vision om at lave spændende vine. Han valgte især at fokusere på de franske druesorter Merlot, Cabernet Franc og Syrah som medier for at gengive hans terroirs i Bolgheri. Efter i nogle år at have arbejdet for sig selv med hjælp fra et par venner, mødte han sent i 1990 den dengang ukendte unge ønolog Luca d'Attoma. Denne blev ansat som konsulent fra starten af 1991, og dermed startede et nært samarbejde, der skulle gøre ejendommen og dens vine verdenskendte. Efter en række opsigtsvækkende vine fulgte i 1997 en sensationel version af merlot'en Messorio, som hørte og hører til de største vine, Toscana har frembragt. Siden har Le Macchiole's vine været velkendte og eftertragtede af vinvenner over hele kloden. Læs mere >>


    Le Macchiole har fundet tilbage til storformen

    Det kom som et chok, da Eugenio Campolmi døde i 2002 bare 40 år gammel. Ejendommens fremtid var usikker, men heldigvis besluttede Eugenio's kone, Cinzia Merli, og Luca d'Attoma at føre hans drøm videre. Efter udfordrende årgange i 2002 og 2003 har de været velsignet med fremragende årgange siden, og vinene har bevæget sig mod større og større elegance. Andelen af ny og små fade er mindsket gradvis og i dag er brugte og større fade mere normalt på Le Macchiole. I de seneste 10 år har Le Macchiole for alvor fundet tilbage den storform, der gjorde ejendommen berømt, men vinene er anderledes grundet videreudviklingen af vingården og dens vine og sortimentet fremstår i dag endnu mere helstøbt end nogensinde før.

    Merlot, Syrah, Cabernet Franc i tætbeplantede topmarker

    I vinmarkerne, som er tilplantet med en ekstrem tæthed på 10000 planter/hektar, foregår alt arbejde økologisk og udelukkende ved håndarbejde. De frugtige jordbunde med sand og ler med små kalksten er perfekte til druesorterne Merlot, Syrah og Cabernet. På Le Macchiole er det især sidstnævnte Cabernet Franc og i mindre udstrækning Cabernet Sauvignon der satses på modsat på naboejendommene i området. Le Macchiole er begejstrede for Cabernet Franc's trivsel i markerne, og resultaterne med den rene Cabernet Franc, Paleo, har været særdeles overbevisende i de seneste år. I det hele taget er man i Bolgheri-området begunstiget af, at hele druernes modningscyklus er forskubbet et par uger, sammenlignet med det køligere Chianti. Derfor kan områdets druer normalt høstes ved ideel modenhed, inden efterårets ofte forekommende regnbyer driver ind over Toscana. Årgangene har derfor som regel stabilt højt niveau, og svage årgange forekommer næsten aldrig.

    Le Macchiole har fokus på enkeltdrue-vine

    Le Macchiole fokuserer i det hele taget meget på enkeltdrue-vine. Paleo er 100% Cabernet Franc, Scrio er 100% Syrah og Messorio er 100% Merlot. Derudover laver man en Bolgheri Rosso, som på vidunderlig vis gengiver Bolgheri-områdets karakter, jordbund og smagsmæssige udtryk. Denne vin viser samtidig, hvor forskellig Bolgheri's karakter er fra Chianti-områdets, som de fleste forbinder med Toscansk vin. Den sidste vin i sortimentet er den sjældne hvidvin Paleo Bianco på Sauvignon og Chardonnay.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017