Gaston Chiquet Champagne

Huset Gaston Chiquet har dybe rødder i champagnehistorien. Nicholas Chiquet plantede vinstokke allerede i 1746, og i 1919 tog den daværende generation, brødrene Fernand og Gaston, det store modige skridt at producere deres egen Champagne frem for at fortsætte med at sælge druerne til de store huse. Dette skridt var brødrene blandt de allerførste til at tage, og de blev dermed pionerer for at lave Champagne udenom de store huse. I 1935 delte brødrene virksomheden op, og Gaston Chiquet lavede sit eget Champagnehus, mens den anden gren af familien et par dekader senere købte det velkendte hus "Jacquesson". Læs mere >>


Champagne på Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir

Chiquet besidder i dag 22 ha vinmarker i Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ og Hautvillers med 40 % Chardonnay, 40% Pinot Meunier og 20% Pinot Noir. Nicolas Chiquet har siden han trådte ind i firmaet i 1991 ført vinene til nye højder i de seneste år. Nicolas er korrekt, beskeden og tilbageholdende, men samtidig bevidst om den høje kvalitet, han er i stand til at producere, og om de mål, han har for huset. Hans Champagner er alle harmoniske, individuelle og finesseprægede og viser med deres forskellige udtryk mange forskellige sider af Champagne.

Vinene brillerer alle med en mageløs harmoni. Frugten er altid tilgængelig og imødekommende og strukturen, syre og mousse giver perfekt doseret modspil, så balance og harmoni opstår. Vinene er derfor ekstremt drikkelige og er desuden yderst kvalificerede til at komme i kælderen: Chiquet-familiens vine lagrer fantastisk.

I vinifikationen arbejder Nicolas med en klar filosofi og tænker klassisk på alle punkter. Alt arbejde i vinmarken foregår ved håndarbejde, og i kælderen bruges de gamle, traditionelle presser, hvilket er essentielt for at kunne frarøve druerne deres fulde aroma. Druerne fra de enkelte parceller vinificeres derefter i mindre tanke og blandes først senere til de endelige Champagnecuvéer. Efter andengæringen ligger vinene i 3 år eller længere, før de degorgeres med en ret lav dosage for ikke at skjule Champagnens virkelige karakter bag sødmen. Vingården frigiver desuden en stor årgangschampagne ca. 10 år efter høsten endda til en nærmest uhørt pris.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024