Keller's magiske vine fra Rheinhessen i Tyskland

Den absolutte superstjerne indenfor tør Riesling er Klaus-Peter Keller. Siden han i 2001 overtog tøjlerne i kælderen, har vinene hos Keller nået et utroligt højt niveau. Klaus-Peter's vinfilosofi er fuldstændig fokuseret på jordbunde. Han er ikke interesseret i primærfrugt, men i stedet i at fremelske vinmarkernes stærkest mulige mineralske og finesseprægede udtryk, så hans vine opnår den størst mulige aromatiske dybde. Hans vine skal have elegance og kompleksitet, struktur og sjæl. Læs mere >>


Keller har investeret i de bedste parceller

Klaus-Peter's vinfilosofi er meget anderledes end faderens. Denne stod for vine, præget af intense rene druearomaer, som vakte stor opsigt, men som fik dem til at virke lettere overfladiske. Klaus-Peter Keller arbejder i en anden retning. Derfor har han indført store, gamle træfade og spontangæring i kælderen, ligesom han har arbejdet på at identificere de bedste parceller i familiens vinmarker, og han har investeret i de bedste parceller bl.a. Abtserde og Morstein, hvor også Keller's bedste Pinot Noir kommer fra.

Keller overlader intet til tilfældighederne i vinmarkerne

Grundlaget for kvaliteten skal findes i den kæmpeindsats, der gøres i vinmarkerne gennem hele året, hvor fire generationer er involveret i arbejdet. Hos Keller overlades intet til tilfældighederne, og formentlig arbejder ingen hårdere og længere i markerne, hvor løvarbejdet optimeres afhængigt af marken og årgangens vejrlig. Keller er oftest den seneste til at høste – mange gang plukkes de bedste druer i starten af november, og han høstudbytter er som regel mikroskopiske. Ejendommens Rieslingmarker er opdelt mellem markerne i Westhofen: Morstein, Abtserde og Kirchspiel samt den eksotiske Hubacker i Dalsheim. Desuden besidder Keller to legendariske parceller i Nierstein-markerne Hipping og Pettenthal. De søde Rieslaner-vine, som er en specialitet hos Keller, laves fra en vinmark i Monsheimer "Silberberg", og de bemærkelsesværdige Pinot Noir-vine kommer fra de ældste stokke i Dalsheimer "Bürgel", Flörsheimer "Frauenberg" og ”Morstein”.

Tysklands bedste tørre Riesling vin i den klassiske stil

De første vine førte til store diskussioner mellem far og søn, men resultaterne har overbevist den ældre generation. Man kan i sandhed tale om, at Keller er gået ind i en ny storslået epoke. De tørre Rieslinge anses nu som Tysklands bedste i den klassiske stil og ekstremt efterspurgte verden over.

Frugtiige vine, søde vine og rødvine i verdensklasse også

Keller's frugtige vine kan matche alle andre i Tyskland, og de ædelsøde er ofte blandt årgangens bedste. Fantastiske vine laver han også af en række andre druer som Silvaner, Scheurebe, Rieslaner og ikke mindst Pinot Noir, hvor niveauet siden 2011 er eksploderet, og Keller's tyske rødvine nu er en soleklar nr. 1 i hele Tyskland med sine Bourgogne-inspirerede klassevine fra Bürgel, Frauenberg og Morstein-markerne.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022