Keller's magiske vine fra Rheinhessen i Tyskland

Den absolutte superstjerne indenfor tør Riesling er Klaus-Peter Keller. Siden han i 2001 overtog tøjlerne i kælderen, har vinene hos Keller nået et utroligt højt niveau. Klaus-Peter's vinfilosofi er fuldstændig fokuseret på jordbunde. Han er ikke interesseret i primærfrugt, men i stedet i at fremelske vinmarkernes stærkest mulige mineralske og finesseprægede udtryk, så hans vine opnår den størst mulige aromatiske dybde. Hans vine skal have elegance og kompleksitet, struktur og sjæl. Læs mere >>


Keller har investeret i de bedste parceller

Klaus-Peter's vinfilosofi er meget anderledes end faderens. Denne stod for vine, præget af intense rene druearomaer, som vakte stor opsigt, men som fik dem til at virke lettere overfladiske. Klaus-Peter Keller arbejder i en anden retning. Derfor har han indført store, gamle træfade og spontangæring i kælderen, ligesom han har arbejdet på at identificere de bedste parceller i familiens vinmarker, og han har investeret i de bedste parceller bl.a. Abtserde og Morstein, hvor også Keller's bedste Pinot Noir kommer fra.

Keller overlader intet til tilfældighederne i vinmarkerne

Grundlaget for kvaliteten skal findes i den kæmpeindsats, der gøres i vinmarkerne gennem hele året, hvor tre generationer er involveret i arbejdet. Hos Keller overlades intet til tilfældighederne, og formentlig arbejder ingen hårdere og længere i markerne, hvor løvarbejdet optimeres afhængigt af marken og årgangens vejrlig. Keller er oftest den seneste til at høste – mange gang plukkes de bedste druer i starten af november, og han høstudbytter er som regel mikroskopiske.

Ejendommens Rieslingmarker er opdelt mellem parceller i markerne i Westhofen: Morstein, Abtserde og Kirchspiel samt den oprindelige "oberer" Hubacker i Dalsheim, den kølige Frauenberg i Flörsheim. Desuden besidder Keller to legendariske parceller i Nierstein-markerne Hipping og Pettenthal, og over en periode på 10 år har han kastet sig ud i at lave store vine fra Schubertlay i Piesport ved Mosel. De søde Rieslaner-vine, som er en specialitet hos Keller og så skattet af Julia Keller, som lærte sortens magi at kende under legendariske Hans-Günther Schwartz hos Müller-Catoir i 1990erne, laves fra "Silberberg" i Monsheim. Sluttelight kommer de bemærkelsesværdige Pinot Noir-vine fra de ældste stokke, som løbende ompodes til Pinot Noir med oprindelse i Grand Cru marker i Bourgogne, i Dalsheimer "Bürgel", Flörsheimer "Frauenberg", "Morstein" og senest tilkommet "Am Schwarzen Herrgott" i Zellertal.

Tysklands bedste tørre Riesling vin i den klassiske stil

De første vine førte til store diskussioner mellem far og søn, men resultaterne har overbevist den ældre generation. De tørre Rieslinge anses nu som Tysklands bedste i den klassiske stil og er ekstremt efterspurgte verden over. Siden 2020 har Klaus-Peter og Julia Keller's søn Felix overtaget ansvaret for både Pinot Noir og en ny produktion af både Chardonnay og mousserende Sekt. Samtidig har Felix Keller plantet marker med op til 20.000 stokke/ha med stiklinger fra de bedste Grand Cru marker i Bourgogne for at kunne løfte niveauet yderligere.

Frugtige vine, søde vine og rødvine i verdensklasse også

Keller's Kabinett-vine er blevet en specialitet og kan matche alle andre i Tyskland - hvis de ikke endda er de bedste, og de enkelte sjældne, ædelsøde er altid blandt årgangens bedste. Fantastiske vine laver han også af en række andre druer som Silvaner, som på det seneste har fået stor fokus, samt Scheurebe.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024