Hirsch vin fra Kamptal. Foregangsmanden for Østrigske hvidvine.

Johannes Hirsch er foregangsmand i den østrigske vinverden og har været den første til at lave en række trendsættende valg i sit område. Allerede i 1999 flåede han alle rødvinsstokke op på familieejendommens marker for i stedet udelukkende at satse på Riesling og Grüner Veltliner. Da han, som den første producent dernæst allerede i 2002 besluttede at bruge skruelåg til alle sine vine, gav det anledning til boykot og store protester. I dag er Riesling og Grüner Veltliner Østrigs vigtigste vine, og skruelåg er at finde overalt i landet. Med de nedenstående vine indtager Johannes Hirsch' vine en central position i vores sortiment. De tre introduktionsvine viser det bedste, Kamptal kan i denne prisklasse, og de store sent fyldte Gran Cru-vine er veritable pragtvine, der matcher de største i Østrig. Disse vine viser vejen for Østrigs hvidvine på mange fronter! Læs mere >>


    Biodynamisk dyrkning af topmarker hos Hirsch

    Også Hirsch' seneste projekter sker udelukkende for at forbedre vinene. Han har netop færdiggjort omstillingen til biodynamisk drift, ligesom han har forhøjet antallet af selektioner under høsten, så man nu høster hver eneste vinmark en håndfuld gange. Johannes virker som besat af tanken om at få det maksimale ud af sine vinmarker på skrænterne ved Kammern, hvor han kan skaber vine, der er mere elegante og præcise end vinene fra Wachau – og har langt lavere alkohol.

    Hirsch-vine er elegante og præcise hvidvine fra Kamptal

    I Kamptal, hvor floden Kamp munder ud i Donau, nyder man i dagtimerne godt af samme pannoniske varme klima som i det mere kendte Wachau, men samtidig sørger kølige vinde fra nord for koldere nætter. Derfor skaber regionen oftest vine, der er mere elegante og præcise end vinene fra Wachau. Det er i denne begunstigede lomme, at Johannes Hirsch søger at udvinde elegante, komplekse, forfinede og mineralske essenser med en forholdsvis lav alkohol fra den brutale klippeundergrund.

    Terroirvin og naturlig vinifikation hos østrigske Hirsch

    Johannes Hirsch' metoder er enkle. Benhårdt dedikeret arbejde sammen med sin far, Josef Hirsch, i områdets allerbedste marker - Lamm, Renner, Grub, Gaisberg og Heiligenstein - skaber fremragende små druer med stor koncentration. Disse søger han i den traditionelle vinifikation at udvikle til autentiske, ekspressive terroirvine. Den kompromisløse Hirsch lader i princippet disse vine lave sig selv. Spontangæring med vilde gærceller, lave høstudbytter og sen aftapning er nøgleord for ham. Der kigges igen skævt til ham, efter at han har besluttet sig for at tappe sine topvine et halvt år senere end alle andre. Han tillader sig endvidere at at frigive sine terroir-vine med lavere alkoholindhold (11,5-12,5%) og evt. en lille restsødme – hvilket er nærmest uhørt i Østrig. Igen følger han her med denne filosofi sin egen fornemmelse og går imod den nuværende østrigske tendens til voldsomme, tunge vine med overdreven kraft og alkoholprocenter på op til 15%. Men Hirsch går forrest – også med sit seneste initiativ ”Biorespekt”, hvor han sammen med 14 østrigske kolleger har indført standarder for, hvordan man kan være vinbonde og samtidig vise respekt for natur, marker, planter, dyr og menneske.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017