Kühling-Gillot vin fra Rheinhessen i Tyskland

Carolin Gillot tog i 2002 styringen af forældrenes vingård i Bodenheim ved den såkaldte Rhin-front i det østlige Rheinhessen. I dette smørhul, som er blevet berømt gennem den såkaldte "Rote Hang" og topmarken Nackenheimer Rotenberg, har hun hvert år løftet vinenes kvalitet og udtryk. Dette er sket i parløb med vingården BattenfeldSpanier, thi i 2006 blev Carolin gift med Hans-Oliver Spanier fra BattenfeldSpanier. Siden har HO stået for vinifikationen af vingårdens vine, som nu laves præcis på samme måde som vinene fra BattenfeldSpanier, og fremskridtene har været dramatiske. I 2015 havde Kühling Gillot et gennembrud med sine søde Rieslinge, hvor ausleser fra ”Olberg”, ”Hipping” og ”Rothenberg” opnåede fremragende niveau og var blandt årgangens bedste i hele Tyskland. Læs mere >>


    Kühling-Gillot vin tager den tid, den tager

    Ligesom BattenfeldSpanier arbejdes også hos Kühling-Gillot økologisk. Arbejdet i vinmarkerne og i vinifikationen er tilsvarende fokuseret på maksimal kvalitet. Filosofien kan udtrykkes som "kontrolleret gøren ingenting". Vinene får derfor lov at lave sig selv i store træfade og får dertil den tid, de har brug for, inden de tappes meget sent. Traditionelle teknikker bruges dermed til at opnå den højest mulige kvalitet og autensitet.

    Et overflødighedshorn af topmarker hos Kühling-Gillot

    Kühling-Gillot besidder et sandt overflødighedshorn af topmarker og laver derfor hele fem "Grosses Gewächs"-vine, hvoraf disse fire er Riesling: Ölberg, Hipping, Pettenthal & Rothenberg. Udover disse Rieslingmarker besidder Kühling-Gillot to superbe marker for Spätburgunder, Oppenheimer Kreuz og Bodenheimer Burgweg. Begge har givet spændende vine i de seneste år, men vinene forventes at blive endnu bedre i de kommende år. Tidligere lavede man også Riesling Grosses Gewächs fra "Sackträger" i Oppenheim. Denne vin har man dog elimineret fra sortimentet for udelukkende at fokusere på Rieslingen fra den røde skifer.

    Kühling-Gillot vine er helt perfekte efter 6-12 måneder

    Ligesom vinene fra BattenfeldSpanier sker vinifikationen for de bedste vines vedkommende i nogle helt fantastiske og meget gamle træfade, hvori spontangæres. Efterfølgende tappes vinene meget, meget sent. Derfor viser de sig ofte meget krydrede og gærprægede i de første 6-12 måneder efter aftapningen. Til gengæld åbner de derefter for alle sluser 6-12 måneder efter tapningen.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017