Mollydooker vine fra McLaren Vale i Australien

Sarah og hendes søn Luke Marquis har taget vinverdenen med storm med deres australske vine. Dette kan dog ikke komme som noget chok, hvis man har fulgt med i den australske vinscene i de sidste 30 år. Mollydooker er kulminationen på en succesfuld karriere, hvor Sarah Marquis har stået bag fantastiske australske vine fra Fox Creek, Henry's Drive, Parson's Flat, Shirvington og Marquis Philips.

Hos Mollydooker gør Sarah Marquis alt efter sit eget hoved og laver de bedst mulige australske vine ud fra filosofien: 'We make wines that make people go WOW'. Resultatet af snart 30 års erfaring og en ny, revolutionerende, videnskabelig måde at dyrke vinmarker på er vinene fra Mollydooker.

Mollydooker-vine er vine, som man har det sjovt med at drikke, som man har lyst til at drikke en hel flaske af, og som smager af meget mere end prisen indikerer. Mollydooker-vinenes stil bærer derfor det aftryk, som de selv kan lide det: Generøse, givende vin fra Australien med masser af dyb frugt og intensitet; sådan som de selv elsker vin! Læs mere >>


Vin fra Australien produceret med fokus på alle detaljer

Perfektionismen, den intense fokus på de mindste detaljer og en fuldstændig klar mission om at ville lave de bedst mulige australske vine i den valgte stil er med sikkerhed de største årsager til vinenes succes. Samtidig er de resultatet af en nytænkende og videnskabelig måde at dyrke vinmarkerne på. Siden 1980erne har Marquis udviklet et videnskabeligt system for vanding af vinmarkerne. Processen startede i studiedagene på universitet, hvor Marquis turde spørge "Hvorfor?", da forelæserne fortalte, at det var nødvendigt at have gamle stokke for at lave stor vin. Da svaret lød: "- Sådan er det bare", var en nysgerrighed for alvor vakt. Besat af tanken om at få svar på sit spørgsmål gik man i gang med at forske i årsagerne. Resultaterne gives stadig videre til ny generationer af ønologer, men Marquis-familien har ikke siddet stille siden da. Siden universitetsdagene er forskningen fortsat, og Mollydooker har skridt for skridt øget deres forståelse og udviklet et system for vanding af vinmarker. Hovedmålet: At skabe "old vine" smag fra forholdsvis unge stokke. Dette hemmeligheden bag Mollydooker's vine.

Mollydookers revolutionerende vandingsystem

Mollydooker's system til vanding af vinmarkerne er en revolution i forhold til den klassiske måde at tænke på og samtidig en fascinerende videnskab at diskutere. Systemets idé er at få vinstokkene til at fokusere på løvvækst, drueproduktion og senere på opbygning af smagsintensitet i et forløb, der svarer til det, der findes i et ideelt år for de gamle vinstokke, som startede Marquis' forskning for mere end 30 år siden. Fra årets begyndelse måles vinstokkenes tilstand ved to gange om ugen at inspicere vinmarkerne. På baggrund af de indsamlede data beregnes dernæst gennem et kompliceret system, hvordan hver enkelt række i hver enkelt vinmark skal vandes i de næste dage for at det tilsigtede vækstforløb opnås. Resultatet er druer, der ikke kun har en fantastisk koncentration, men som også besidder uhyre komplekse aromaer. "Old Vine"-smag med yngre vinstokke. - De gamle forelæsere på universitet må være imponerede. I dag er sønnen Luke efter fire års arbejde med vinmarkerne næste ekspert på området i Marquis-familien.

Efter høsten vinificeres de aromatiske druer på Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot med lignende videnskabelig fokus på selv de mindste detaljer, før disse australske vine får lov at udvikle sig i fade, der er specialfremstillet til vingården. Når vinene nærmer sig afslutningen på deres tid i barrique, starter et fokuseret arbejde med at smage fade og karakterisere deres kvalitet. Til dette formål har Mollydooker indført sin egen "frugtvægt"-skala, som beskriver kombinationen af frugtens intensitet og længde på tungen. Dette mål anvendes som indikator for, til hvilken af Mollydookers vinlinjer (Lefty, Party, Love eller Velvet Glove) fadet skal anvendes. Månederne derefter bruges på at lave de rigtige cuvéer og kombinere de tilgængelige fade med vin på bedst mulig vis. Sarah besidder utrolige evner for dette og er toneangivende i denne proces.

Australsk vin med forbløffende dybde og kompleksitet

Resultaterne taler for sig selv og har gjort det lige siden tiden på Fox Creek. Sidenhen er systemerne blevet forfinede og videreudviklede, og sandt at sige har disse australske vine aldrig været bedre end nu: Righoldige, som få andre vine fra Australien og hele verden er det, besidder de forbløffende dybde og kompleksitet i deres frugtdrevne bouquet og smag og placerer sig på uimodståeligt på tungen. Fremtiden tegner overordentlig lys for Mollydooker i hjertet af McLaren Vale.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022