Rødvin fra Australien og New Zealand

Australien og New Zealand's rødvine spænder fra lys Pinot Noir fra Marlborough i New Zealand til højpotent og ekstremt koncentreret rødvin på Shiraz fra det sydlige Australien. Australien er et fascinerende rødvinsland i rivende udvikling. Verdenskendt er Australien blevet på deres intense rødvine med smidige, modne tanniner, blød syre og en balance flyttet over mod den modne frugt, som er naturlig for de mest kendte regioner: Barossa og McLaren Vale, hvor man dyrker druesorterne Shiraz, Grenache, Mataro/Mourvedre og Cabernet Sauvignon. Vores fokus på australsk rødvin er stadig primært rettet mod regionerne omkring Adelaide, især Barossa, Adelaide Plains, Eden Valley og McLaren Vale. I disse områder stormer små kvalitetsbevidste, idérige og visionære vingårde frem med unikke, karakteristiske og karakterfulde australske rødvine, efter dekader domineret af store magtfulde masseproducerende producenter, som opkøbte druedyrkernes druer. De vingårde, der viste vejen i 1990erne, omtales nu som den gamle garde, mens den ny generation af unge vilde vinmagere skaber furore med deres ny australske rødvine. Der er røre i den lokale vinverden, og det er fascinerende at følge Australien. Læs mere >>


Ny generation af australske rødvinsproducenter – nye trends i Australien

Spændende er det, at man med den ny generations australske rødvine tilsyneladende nu for alvor kan gøre op med den vinelitære betegnelse af australske vine som monotone, endimensionelle og forudsigelige frugtbomber. De aktuelle australske rødvine er karakterstærke, spænder vidt i deres udtryk og viser i de mere og mere udbredte enkeltmarks-vine mange facetter og udtryk af de dominerende druer Shiraz, Grenache, Mataro/Mourvedre og Cabernet Sauvignon. Denne trend følger vi med stor interesse, og den er baggrunden for vores udvalg af rødvine fra Australien. Samtidig har ovennævnte regioner - rygraden i vores udvalg - den store fordel, at klimaet er uhyre stabilt, og at langt hovedparten af årgangene er meget gode eller endnu bedre!

Australsk rødvin fra Barossa

I 1990erne var Greenock Creek blandt de første eksempler på enkeltmarks-vine fra Barossa i Australien, som vakte opsigt verden over. Ejerne Annabelle og Michael Waugh holder ikke igen og vinificerer helt ud til grænsen, som årgangene og naturen dikterer det. Kym Teusner's australske rødvine er blandt de mest indsmigrende, balancerede essenser, der findes i hele Barossa, og så er de meget prisvenlige. Teusner lagrer sine vine på store fade, så frugt og vinmarkskarakter kan træde endnu stærkere i forgrunden. Længere mod nord i Greenock-delen af Barossa har unge Troy Kalleske siden 2002 etableret sig som skaber af individuelle terroir-vine, både røde og hvide, fra specielle blokke på Kalleske's økologiske & biodynamisk dyrkede vingård. Stilistisk er Barossa's Shiraz kendetegnet ved kombinationen af stor frugt og passende stor struktur. Det gør vinene magtfulde, koncentrerede og potente.

Rødvin fra Mclaren Vale og Adelaide Plains i Australien

På den anden side af Adelaide i McLaren Vale findes et andet af Australiens førende vinområder. Vinene herfra viser fantastisk frugtighed især forrest på tungen sammen med harmonisk og blød struktur. Med vinene fra Mollydooker og Oliverhill har vi meget forskellige eksempler fra dette vinområde i vores program, mens Domenic Torzi og Tim Freeland med deres Longhop viser, hvad man kan lave med gamle vinstokke i Adelaide Plains lige nord for Adelaide. Samme Domenic Torzi viser desuden det superbe udtryk, man kan opnå både med Shiraz i den kølige Eden Valley, hvor han laver vine med sin hustru under navnet Torzi Matthews. Fra samme Eden Valley stammer også de fantastiske, men meget sjældne vine fra Poonawatta.

Rødvin fra New Zealand

New Zealansk Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir er blandt de mest charmerende og drikkevenlige vine til prisen i verden. Med Hãha og Fern Ridge fra Marlborough og Hawke's Bay har vi den varmeste nyhed fra området i sortimentet.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022