Østrigske hvidvine

Østrig er en fremragende kilde til store, tørre hvidvine. Udover Rieslingen, som også i Østrig giver store tørre verdensklassevine, har Østrig deres egen enestående Grüner Veltliner, som også er i stand til at præstere ligeså mirakuløse østrigske hvidvine i blandet andet Wachau, Kremstal og Kamptal. De østrigske hvidvine fra især Wachau har haft tendens til høje alkoholniveauer, men Johannes Hirsch har de seneste 15 år gået forrest for en anden mere mineralsk og ren østrigsk hvidvinstil med lavere alkohol. Hans referencevin fra Gaisberg, Lamm og Heiligenstein-markerne i Kamptal har vist vejen for mange i de senere år. Hirsch' gode ven Bernhard Ott er kendt som Østrigs ”Hr. Veltliner”. I Wagram-området skaber Ott nogle af de stærkeste udtryk på Grüner Veltliner i hele landet og hans verdensklassevine er blandt de mest efterspurgte hvidvine i Østrig. Læs mere >>


    Østrigske hvidvine produceres med respekt for naturen

    Både Hirsch og Ott er desuden del af gruppen ”BIO-RESPEKT”, sammen med en snes kolleger. At udvise RESPEKT for natur, marker, planter, dyr og menneske er målet for gruppens metoder, som er inspireret af biodynamikken, men går meget længere i sin respekt. Særligt fokus er der på at minimere eller helt eliminere brugen af kobber i vinmarkerne og på at lade vinen "lave sig selv" med spontangæring. Muhr-Niepoort's frække ”Prellenkirchen” fra Carnuntum vinificeres med fortrædning og lang maceration og viser et helt anderledes aromaspektum i dens Veltliner-dominerende udtryk. Den er meget populær i toprestauranter grundet dens egenartige udtryk, som flytter grænser for området.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2016