Eric Taillet - Pinot Meunier specialist fra Champagne

Den joviale Eric Taillet er en af de seneste års kométer i Champagne. Eric er 4. generation og har i den grad sat vingården på landkortet. Beliggende i hjertet af Marne-dalen er Taillet specialist i Pinot Meunier.

Eric Taillet er vinmarksmand, og han er perfektionist. Han ved, at Champagnens kvalitet starter i vinmarkerne, som i dag dyrkes økologisk, og som er på vej mod at blive certificeret. Eric har ændret eller optimeret alt i vinmarkerne, og resultaterne er fremragende – men han arbejder videre. Fra højere løvvægge, reduktion af afstanden med rækkerne, plantning af træer i markerne for at forbedre biodiversiteten, til fundamentale ændringer i dyrkningen af markerne og stort fokus på at reducere brugen af kobber: Eric Taillet prøver at optimere alt i jagten på de bedst mulige druer, og han prøver at genskabe harmonien mellem træer og vinstokke i markerne, som den fandtes i 1900-tallet. Læs mere >>


Pinot Meunier-stokke tilbage til 1900

En af hemmelighederne hos Taillet er de meget gamle stokke. Gennemsnitsalderen er 85 år, og nogle stammer helt tilbage til år 1900. Hele 82% af hans 6 ha er Pinot Meunier. Resten er Pinot Noir, Chardonnay og lidt nyplantet Pinot Gris. Produktionen er normalt på ca. 40000 flasker fordelt på de seks-syv forskellig vine.

Skånsom vinifikation af store Champagner

Vinifikationen sker med en traditionel gammel 4000 kg presse, inden de ufiltrerede moste gærer og lagrer ”sur lie” på tank eller egetræsfade – de fleste på 500 liter. Denne lagring er sammen med den senere flaskelagring endnu en afgørende parameter for kvaliteten, og Taillet's Pinot Meunier-vine har generelt et stort lagringspotentiale. Efter flaskegæring sker eventuel minimal dosage i øvrigt med en egen produktion stammende fra 2004.

Autentiske Champagner fra spændende marker

Målet er med respekt for naturen at skabe exceptionel Champagne fra de bedste parceller i området. Champagnerne skal have typicitet og autenticitet og gengive markens karakter. I Marne-dalen arbejder Eric samtidig med ganske forskellige, spændende jordbunde med både kridt, ler og flintesten og hans Champagner har i dag ekstraordinær jordbunds- og mark-karakter.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022