Poonawatta Estate vingården i Eden Valley Australien

Med en produktion på i alt sølle 12.000 flasker om året er Poonawatta en meget lille vingård. Men hvad vingården ikke præsterer i kvantitet, leverer ejerne Andrew og Michelle Holt til gengæld i kvalitet. Hos Poonawatta (som er Aboriginsk for "løbende vand") er "hjertet" en fabelagtig mark, "The 1880", på bare 0,8 ha. Den stammer tilbage fra år 1880. Denne får i Holt-familien's hænder lov at udtrykke sit ekstraordinære terroir og årgangens klimatiske forløb så uforfalsket og umanipuleret som muligt og passer i store dele af året sig selv. Det store manko er den minimale produktion, som gør, at vinene tildeles en fast fanskare og kun eksporteres til tre lande!


Fanatisk kvalitetsbevidsthed har løftet vinene til allerhøjeste niveau

Fra ejendommen, som tidligere blev drevet af Andrews forældre, producerer de vine på et voldsomt højt niveau. Efter at Andrew og Michelle havde tilbragt nogle år i Sydafrika, vendte de i 2004 tilbage for at skabe de bedst mulige naturvine fra Poonawatta's fremragende marker, som er beliggende midt i Eden Valley, hvor klimaet er betydeligt køligere end det nærliggende Barossa. Faktisk sker høsten oftest en måned senere, og afgørende for vinenes aromaprofil er det, at den sidste måned for høsten oftest er meget køligere end i Barossa. Andrew og Michella har siden ændret mange små ting i driften, og deres nærmest fanatiske kvalitetsbevidsthed har med det samme løftet vinenes niveau til det allerhøjeste. Disse vine appellerer ydermere til alle ganer - både europæiske og australske.

Vinene skal udtrykke deres eget ekstraordinære terroir

Ydermere besidder man 2 ha af en superb Rieslingmark, "The Eden", som giver en af Australiens bedste Riesling-vine. Denne stammer fra 1973. I senere år har vingården erhvervet små parceller i begge ender af Eden Valley og deres Four Corners ”Shiraz” er derigennem blevet endnu mere bemærkelsesværdig end tidligere. De meget naturbevidste Holts har en filosofi om at lade naturen råde i vinmarkerne. Deres tankegang er, at vinmarken fra 1880 har håndteret forholdene eksemplarisk i næsten 130 år, samt at vinene skal udtrykke deres ekstraordinære terroir og årgangens klimatiske forløb uforfalsket og umanipuleret. Derfor hersker der et meget rigt plante- og dyreliv i deres lille oase, hvor selv sjældne plante- og dyrearter holder til.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024