P. Gonet, Champagne "TER" Noir

  • Ved 6  fl.
   DKK 269,95  pr. fl.
  1DKK 499,95
  Tilføj vare til kurven
  Da Gonet udvidede sine kældre i 2010 fandt man en gammel flaske fra 1700 tallet med et flot og unikt udseende. Flasken er ganske bred og har en meget tynd hals. Da Pierre Gonet undersøgte flasken slog det ham at champagne i denne flaske burde udvikle sig meget lig champagne's udvikling på magnumflasker. Gonet startede derfor produktion af denne flaske, som har den smalleste halsdiameter i hele champagne og gik samtidig i gang med at skabe en vin stor champagne til flasken!

  Resultatet er to ny topcuvéer TER Noir og TER Blanc, som vinificeres fra nogle af Gonet's allerbedste TERroirs og lagres i 60 hl egetræsfade uden malolaktisk gæring. De er indbegrebet af Gonet's stil og filosofi.

  Denne aldeles fremragende version baseret på Chardonnay "Le Champ de la Truie" i Le Mesnil sur Oger - Grand Cru, Pinot Noir fra "Le Tertre"i Montgueux og Pinot Meunier fra "Le pré des vallées" i La Chapelle-Monthodon viser en intens næse med kalk, kridt, citrus, gule forårsblomster, brød, mandler, abrikos og pære og er ekstremt frisk, fintvævet og bredspektret. Smagen er dernæst frisk, tør, kridtpræget og citrusstyret og viser stor koncentration – men uden vægt. Den har Pinot-sorternes righoldighed og derfor større volumen en Blanc de Blancs-vinene og slutter en harmonisk extra-brut finale med silkevævet tekstur og renhed. Uhyre lovende ung storvin! (-2030+) ****+
  Druesort: 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier
  Lukkemetode: Korkprop
  Alkohol: 12,0%
  Jordbund: Kridt
  Indeholder sulfitter


  Pierre og Chantal Gonet er 7. generation hos Gonet, som blev grundlagt i 1840 i berømte "Le Mesnil sur Oger". De har på ganske kort tid genoprettet huset efter et par svære år, da faderen Philippe Gonet i 1990 døde som 52-årig efter et fald i vinkælderen. Pierre's talent er enormt, og de ny vine er uden undtagelse aldeles overbevisende og får Gonet's stjerne til at lyse med fornyet kraft.

  Le Mesnil er, som én af i alt 17 byer i Champagne, klassificeret som 100 % Grand Cru og berømt for sin Chardonnay, der fra den meget kridtholdige undergrund udtrykker sig meget mineralsk og sprødt og derfor ofte giver et letgenkendelig aftryk på Champagnen. Det er dog meget sjældent, at det sker med den koncentration som i Philippe Gonet's champagner.

  I vinmarkerne arbejdes efter den såkaldte "culture raisonnée", som indebærer, at man gennem samvittighedsfuld, naturligt og dedikeret hårdt arbejde plejer vinmarkens økosystem og sikrer, at man kan høste de allerbedste druer. Høsten sker skånsomt og gennem flere selektioner allerede i markerne, inden druerne vinificeres på klassisk vis i de gamle kældre med brug af den gamle traditionelle presse, der sikrer en langsom og nænsom ekstraktion af druernes fine aromaer. Alle enkeltmarker vinificeres separat. Derfor har man ved blandingen af de enkelte champagner alle trumfer og kort til rådighed, hvilket sikrer en kontinuert kvalitet både af standardcuvéer og topvine. Vinene har et stort lagringspotentiale: Vingårdens veludstyrede kælder indeholder eksemplarer af stadig strålende eksemplarer af vine tilbage til 1893!
  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022