Buisson-Charles vin fra Bourgogne

Buisson-Charles er et af stjernehusene i Meursault i Bourgogne. Gennem årtier har ejeren Michel Buisson præsteret fremragende vine, men det er først i de senere år, at vingården er blevet kendt i en bredere kreds. Vingården ejer seks hektar især i Meursault samt Chassagne-Montrachet, Pommard og Volnay. I Meursault har man en sand perlerække af parceller, hvor nogle stokke er mere end 100 år gamle, blandt andet i 1er Cru markerne: Cras, Goutte d'Or, Bouches-Chères og Charmes. Arbejdet i vinmarken og i kælderen sker med det fokus at fremhæve vinmarkens smag uden forstyrrende elementer. Hos Buisson-Charles laver man ikke vin for sin egen skyld, men søger at hjælpe vinmarkerne til at udtrykke sig bedst muligt. Der er et kulturelt aspekt i at lave vin i Bourgogne, hvorfor man skal respektere sine terroirs. Resultatet er nogle af de mest karaktérstærke dybt traditionelle vine i Meursault. Læs mere >>


Buisson-Charles kender kunstens vej til topkvalitet

I de sidste knap 15 år er det datteren Catherine Buisson, som med sin mand Patrick Essa driver domænet. Patrick Essa er besat af vin og skriver på et leksikalt værk om Bourgogne's marker. Han har dyb indsigt i alle Bourgogne's terroirs, alle kollegers vine og ved derfor, hvad der skal til for at lave vine af topkvalitet.

Essa's respekt for tradition og historie sætter også sit præg på vinene, som han høster senere end de fleste andre. Han er efter eget udsagn alene i marken under høsten - alle andre er allerede færdige. Essa ønsker at respektere markerne og sit terroir - og ikke manipulere druerne til en anden vin, som han måtte have udtænkt i sit hoved. Meursault's udtryk handler også om kraft og fylde og skal ikke være slank og tynd, og han er stærkt imod, at så mange druer høstes for tidligt i området, som det er tilfældet i senere år.

Essa's nysgerrighed har de seneste år ført til udvidelse af sortimentet: Hos nogle nære venner i Chablis, Corton-Charlemagne, Corton og Puligny-Montrachet har han adgang til marker, hvorfra han vinificerer mikroskopiske mængder (typisk 2-3 fade). Hos Buisson-Charles kan man derfor i dag smage en række af Bourgogne's terroirs vinificeret af en sand mester.

Vinifikation hos Buisson-Charles er traditionel og gammeldags

Essa kan lide vine med stenet og mineralsk præg, friske i syren, koncentrerede og kraftfulde, og hans vine afspejler dette. Han høster ingen grønne druer og heller ingen med botrytis: Selektionen under høsten er helt afgørende og sker både i vinmarken, men også en ekstra gang på domænet. Vinifikationen er helt traditionel og gammeldags hos Buisson-Charles, hvor man rynker lidt på næsen ad moderne hjælpemidler og midler til tilsætning under gæringen. Druerne presses ved lavt tryk i en gammeldags presse. Mosten tilsættes absolut intet under gæringen, som sker spontant og foregår langsomt ved de lave temperaturer. Herefter fyldes vinene ved hjælp af tyngdekraften på neutrale fade, hvor kun ca. 10-20 % hvert år fornys. Her hviler vinene i ca. 15 måneder uden battonage indtil tapningen, hvor de tilsættes mikroskopiske mængder vulkansk svovl. Denne simple og traditionelle metode har virket i generationer og Buisson-Charles' vine er kendt for deres forbløffende lange udvikling i flasken.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024