NV Coutelas, Champagne "Cuvée 1809"

    1DKK 349,95
    DKK 599,95
    Tilføj vare til kurven
    Denne fremragende topvin er baseret på 80% Chardonnay og 20% Pinot Noir fra vingårdens ældste marker. Vinificeret med gæring på træfade og lagret 9 måneder i fadet uden malolaktisk gæring, inden knap 7 år i flasken inden degorgering. Denne vin er så klart Coutelas bedste. Næsen er fremragende med blomster, modne citrusfrugter, æbler, krydderi, diskrete fadtoner og hvidgul frugt. Fokuseret og ren i smagen, kompleks og raffineret med ekspressiv frugt er denne superbe Champagne samtidig syredreven, tør og superbt fokuseret. Stilistisk inspiret af Krug er dette en brillant Champagne, som slutter med skarpskåren syre, hvilket klæder den superbe frugt. (2027+) *****

    Druesort: 80% Chardonnay og 20% Pinot Noir
    Lukkemetode: Korkprop
    Alkohol: 12,0%
    Jordbund: Sand, kalksten
    Indeholder Sulfitter
    Det unge par Angelique og Damien Coutelas står bag champagnegården A.D. Coutelas, som blev grundlagt i 1809. Siden har 8 generationer af Coutelas-familien dyrket markerne med respekt for familiens traditioner. I 1920erne tappedes den første vin under eget navn, men det var først da unge Damien Coutelas overtog tøjlerne i 2004, at gården startede sin rejse mod champagnens tinder.

    Familien har rødder i Villers-sous-Chatillon i Marne-dalen, men holder til i Dizy. Coutelas besidder marker i flere kommuner. I Reuil og Villers-sous-Chatillon, hvor Coutelas-eventyret begyndte, er de lerede og sandede jordbunde perfekte til Pinot Meunier. Chardonnay kommer fra jordbunde både i 1er Cru-byen Trépail og Vanault le Chatel med kridt i området øst for Cote de Blancs, mens den bedste Pinot Noir stammer fra både Reuil og Rilly la Montagne 1er Cru. I alt besidder Coutelas ca. 8 hektar – de fleste med meget gamle stokke.

    Damien Coutelas har påbegyndt konverterting til økologisk drift af sine vinmarker. Han bruger alle de traditionelle metoder familien har brugt siden den begyndte. Brugen af store 75 hl træfade er udbredt, og topvinen ”1809” laves i små fade. I 2007 årgangen pågyndte Damien Coutelas en solera, som aktuelt har premiere med vinen ”Louis Victor” opkaldt efter grundlæggeren af huset. De traditionelle metoder ses også på ”1809”, hvor proppen holdes på plads med snore. Angelique Coutelas binder efter degorgering egenhændigt hver eneste prop fast med denne gamle metode!

    Relaterede produkter

    TilbudUdgåetUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2021