2015 Keller, Rieslaner TBA GK Silberberg (0,375 l)

  1DKK 1.499,95
  Tilføj vare til kurven
  For første gang nogensinde har vi købt ind af denne Trockenbeerenauslese Goldkapsel på Rieslaner. Men hvis ikke i 2015, hvornår så?! - Det er 44 år siden vingården sidst har oplevet sådan kvalitet! Her er essensen af de botrytiserede Rieslaner-druer i Monsheimer Silberberg og på niveau helt og aldeles udenfor kategori. Næsen viser endnu større volumen og er pakket med ananas, litchi, passionsfrugt, blomster, honning og kandiseret citrusfrugt i et udtryk, der næsten får én til at falde ned af stolen. I smagen virker vinen som et koncentrat af Beerenauslesen fra samme mark. Mere cremet, sødere og med samme magiske syrerygrad står også denne vin med perfekt balance i den fyldige og overvældende smag. Renheden er rørende og aromaerne fremstår raffinerede i denne aldeles fantastiske Trockenbeerenauslese, som ord ikke er nok til at beskrive. Bravo! FAS: 10 (-2100+) *****

  98 points Gault Millau "Også for Rieslaneren laver ingen Beerenauslese og Trockenbeerenauslese på dette niveau"
  Druesort: 100% Rieslaner
  Lukkemetode: Korkprop
  Alkohol: 6,0%
  Jordbund: Kalksten

  Den absolutte superstjerne indenfor tør Riesling er er unge Klaus-Peter Keller. Siden han i 2001 overtog tøjlerne i kælderen, har vinene hos Keller nået et utroligt højt niveau. Klaus-Peter's vinfilosofi er meget anderledes end sin faders. Denne stod for vine, præget af intense rene druearomaer, som fik dem til at virke lettere overfladiske. Klaus-Peter Keller arbejder i en anden retning. Han har arbejdet i Bourgogne og er fuldstændig fokuseret på jordbunde. Han er ikke interesseret i primærfrugt, men i stedet i at fremelske vinmarkernes stærkest mulige mineralske og finesseprægede udtryk, så hans vine opnår den størst mulige aromatiske dybde. Hans vine skal have elegance og kompleksitet, struktur og sjæl. Derfor har han indført store, gamle træfade, spontangæring og lang kontakt med skallerne, ligesom han har arbejdet på at identificere de bedste parceller i familiens vinmarker. De første vine førte til store diskussioner mellem far og søn, men resultaterne har overbevist den ældre generation. Man kan i sandhed tale om, at Keller er gået ind i en ny storslået epoke. De tørre Rieslinge anses nu som Tysklands bedste i den klassiske stil og ekstremt efterspurgte verden over. De frugtige kan matche alle andre i Tyskland, og de ædelsøde er ofte blandt årgangens bedste. Fantastiske vine laver han også af en række andre druer som Silvaner, Scheurebe, Rieslaner og ikke mindst Pinot Noir.

  Grundlaget for kvaliteten skal findes i den kæmpeindsats, der gøres i vinmarkerne gennem hele året, hvor fire generationer er involveret i arbejdet. Hos Keller overlades intet til tilfældighederne, og ingen arbejder hårdere. Ingen brug af kunstig gødning, omhyggelig udtynding af blade og druer samt meget små høstudbytter under den ofte ekstremt sene høst er nogle af hemmelighederne.

  Ejendommens Rieslingmarker er opdelt mellem markerne i Westhofen: Morstein, Abtserde og Kirchspiel samt den eksotiske Hubacker i Dalsheim. For nylig er de bedste parceller i Nierstein-markerne Hipping og Pettenthal kommet til. Rieslaner laves fra en vinmark i Monsheim "Silberberg", og to af Tysklands bedste Pinot Noirs (Felix) kommer fra de ældste stokke i Dalsheimer "Bürgel" samt fra Flörsheimer "Frauenberg".


  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024