Italiensk rødvin

De italienske rødvine har efter en periode præget af en trend mod en international inspireret stil endelig fundet tilbage til rødderne. Ofte var de moderne italienske rødvine præget af overdreven brug af ny fade, hvilket skjulte vinenes karakter og oprindelse. Denne udvikling synes nu at være stoppet. Efter at mange førende producenter har eksperimenteret med andre metoder i vinifikationen, har man de fleste steder nu fundet ud af, hvilke ting man kan bruge og ikke bruge. Dermed synes vejen åben for, at man nu igen kan fokusere mere på at lave italienske rødvine i den rigtige italienske ånd med respekt for traditionerne og uden dog at glemme de erfaringer, de seneste årtier har bragt. I den samme periode har mange af de førende traditionelle producenter samtidig forbedret deres arbejde, så deres italienske rødvine generelt set er blevet bedre, og Italiens rødvine har samlet set derfor aldrig været bedre end i dag. Læs mere >>


Italiensk rødvin fra Piemonte - 3 tophuse

I Piemonte er vi store fans af den traditionelle stil med lagring af Nebbiolo i store fade. Med de tre traditionelle tophuse Burlotto, La Ca Növa og Roagna har vi tre af de bedste eksempler på klassisk vinificerede italienske Barolo og Barbaresco-rødvine i sortimentet og husenes Barbera og Dolcetto er også fremragende repræsentanter for området.

Italienske rødvine fra Toscana

I Toscana har den perfektionistiske Sebastiano Castiglioni i de seneste år ført Querciabella fra at være en meget god ejendom til nu at være en af de førende i hele Chianti Classico DOCGen. Lignende ambitioner har man hos Le Cinciole i Panzano og i Ruffoli højt over Greve hos Vittorio Fiore og hans søn Jurij på vingården Poggio Scalette. Her laver de en ren Sangiovese, som hører til de førende supertoscanere på denne drue og deres ny Chianti Classico er af ligeså høj klasse. Længere mod sydøst har vi med Montevertine i Radda en af Toscana's vigtigste producenter, og det samme er tilfældet med Bettina Rogosky's Podere Il Carnasciale hvor Italiens førende kultvin "Il Caberlot" laves på Caberlot-druen.

Elegante italienske rødvine fra Bolgheri

I det varmere Bolgheri på Toskanas kyst laver Le Macchiole eksemplariske terroirdrevne italienske rødvine af Cabernet Franc, Syrah og Merlot. Rødvinene er i de senere år blevet mindre fadprægede og har vundet finesse og elegance. Den toscanske rundrejse fuldendes i Montalcino, hvor vi med Sangiovesen fra Gianfranco Soldera på Case Basse har områdets og en af verdens bedste rødvine i sortimentet, mens fremadstormende Querce Bettina viser klassisk vinificerede Brunello di Montalcino-vine fra sin unge ejendom.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2024