Stor 2020 Riesling fra BattenfeldSpanier & Kühling-Gillot

Hans-Oliver "HO" Spanier har haft klare visioner siden han for 30 år skabte sin vingård nærmest fra bunden. Med en drøm om at skabe verdensklassevine har HO fulgt en klar vision. Økologi og siden biodynamisk drift har været den selvskrevne basis fra starten. Opkøb af en række glemte parceller i marker med en historik for store vine - Frauenberg, Kreuzberg, am schwarzen Herrgott og Kirchenstück i Hohensülzen har givet ham optimale marker med kalkstensklippe i undergrunden at arbejde med, og i dag - men 30 års erfaring - har han fundet sin egen stil.

En årgang som 2020 viser hvor langt han er nået. 12,5%, slanke, syredrevne, ekstremt stenede og kølige og med helt fremragende balance, er vinene i særklasse og blandt de allerallerbedste i hele Tyskland. Kun en håndfuld eller to andre producenter bevæger sig på dette niveau.

Siden HO Spanier og Carolin Gillot blev gift for 15 år siden stammer vinene fra Kühling-Gillot's marker ved Rhinen også fra HO's hånd og de vinificeres i samme kælder med de samme metoder (spontangæring og lagring i store træfade).

Gillot's historiske verdensklassemarker, som var blandt de mest kendte i verden i den tyske vins storhedstid omking år 1900, Pettenthal, Rothenberg & Hipping, er i hænderne på HO Spanier blevet til flydende guld og er i dag nogle af de mest eftertragtede Riesling overhovedet.

Ydermere er det dybt fascinerende at smage forskellen mellem BattenfeldSpanier's vine fra kalkstensjordbunde og Kühling-Gillot's vine fra Rhinfrontens røde lerskifer.TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2021