Keller 2021

Hvert år er jeg dybt berørt og fuld af beundring over, hvordan man hos Keller hvert år formår at præstere det ypperste en årgang tillader fra naturens side.

Således også i 2021, hvor den fugtige forsommer krævede et kæmpearbejde i markerne. Men den reduktion af udbyttet, som det medførte, betød kun, at druerne havde en chance for at modne i den kølige sommer og den vidunderlige solrige sensommer.

Hos Keller blev den meget sene høst derfor nærmest delt op i etaper: Én høst af Pinot sorterne, én høst til Sekt (Felix Keller dyrker dette projekt med stor lidenskab, men der går mange år inden der frigives vine), én høst til Kabinett-typen (Der er høstet hele 10 forskellige Kabinett'er, hvoraf en række ender på auktion), samt høst af Silvaner og til sidst - ultimo oktober - tør Riesling.

Først i den sidste del af høsten var syreniveauet så tilpas at druerne passede til tørre vine!

Derfor er produktionen af de normale "klassikere" hos Keller den mindste i 20 år og i flere tilfælde kun ca. 1/4 af normalen.

Men kvaliteten er exceptionel som de tre aktuelle vine viser: En mundvandsdrivende saftig Riesling Trocken, en Limestone, som næsten udelukkende stammer fra Kirchspiel og er sprængfyldt af energi, samt en utroligt overbevisende udgave af Weissburgunder & Chardonnay. Sidstnævnte nyhed er vinificeret i forholdet 75/25 og lagret i brugte fade fra to franske superstjerneadresser. Denne 2021 er fænomenal: Slank, kalkstensalt og spændstig med masser af ekstrakt.TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022