Torre de Ona. Fokus på Rioja Alalvesa

I Rioja har La Rioja Alta i generationer stået for nogle af områdets allerbedste vine. I de seneste år har ejendommen udvidet med flere spændende projekter bl.a. Torre de Ona i Rioja Alavesa som blev købt i 1995 for at sætte fokus på det unikke terroir i Rioja Alavesa.

Med bestselleren Finca San Martin og den sjældne enkeltmarksvin "Martelo" leverer vingården i dag aldeles overbevisende vine.


Frugtdrevne, spanske Rioja-vine

Siden 2005 er parcellerne blevet vinificeret separat, og siden 2010 har Torre de Ona været etableret med sine vine, som alle vinificeres i en mere nutidig og moderne vinifikation end klassikerene fra La Rioja Alta. Typisk ser vinene 1-2 år i franske og amerikanske barrique og frigives 3-7 år efter høsten.

Succes giver mod på ekspansion

Vingården ejer nu 40 hektar fordelt på 120 parceller, som vinificeres separat i den nybyggede vingård. Forventningen er af der i fremtiden vil følge ny vine, som er under udvikling. Men alting tager tid hos La Rioja Alta som ikke gør noget uigennemtænkt og gennemtestet.

Fremtiden tegner dog lys og spændende for Torre de Ona, som nu for alvor kan stå på egne ben og ikke længere gemmer i skyggen af den legendariske La Rioja Alta-vingård
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022