Brunello fra Poggio di Sotto og Piero Palmucci

En af Brunellos helt store stjerner var Piero Palmucci, som indtil han solgte sin vingård Poggio di Sotto, over knap 20 år præsterede nogle af de bedste Sangiovese-vine i Montalcino. Læs mere >>


Ren Sangiovese fra Castelnuovo dell'Abata

Poggio di Sotto er beliggende i den sydøstlige del af Brunello-området i Castelnuovo dell'Abate. Her i denne varme zone præsterede Palmucci i slutningen af 1990erne og fremtil 2010 nogle af de mest kraftfulde, elegante og kompromisløse fortolkninger af den berømte Sangiovese-baserede Brunello di Montalcino.

En succeshistorie i Montalcino

Palmucci grundlagde Poggio di Sotto i 1989 og opkøbte fremragende marker med op til 50 år gamle stokke fra fem forskellige gårde. De i alt 12 ha marker i 200-450 m's højde med en undergrund af kalkholdig ler var perfekte. Besiddelsen af marker med forskellige egenskaber var afgørende for Palmucci og gav ham spillerum til at skabe den bedst mulige Sangiovese-vin, afhængigt af årgangens karakteristika. Dette skete dog kun i gode årgange, for den konservativt tænkende Piero Palmucci var aldeles kompromisløs og satte ikke sit navn på ordinær vin. Dette understreges af, at deklassificerede hele produktionen i 2002, og i 2003 lavede han kun 20% af den normale mængde.

Essensen af Sangiovese lagret længe på fad

Piero Palmucci's Brunello di Montalcino bestod hovedsageligt af Sangiovese-druer fra de ældste marker. Mens loven kun kræver 2 års fadlagring for denne vin, lagrede den hos Palmucci hele 5 år på fad inden frigivelsen! Denne vin var i hans øjne rigtig Brunello. Udover dette lavede han i helt særlige årgange også en Brunello Riserva, som lagrede endnu længere på store fade. At vinene fra den bestemte, perfektionistiske og aldeles kompromisløse Piero Palmucci hørte til blandt Brunello's allerstørste var været velkendt siden midten af 1990erne. Med 2001 årgangen brød hans vine for alvor igennem på den internationale scene. Den største af vinene fra dette store år var tænkt som Brunello Riserva, men denne meget lyse vin blev ikke godkendt af myndighederne og blev stemplet som dårlig vin. Denne Sangiovese-vin kom dog på markedet med et specielt navn ”Il Decennale” og har i talrige smagninger siden stået som en af årgangens helt store vine.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022