Fremadstormende rød- og hvidvine fra Paitin i Barbaresco

Ovenpå en mere moderne periode har den historiske vingård Paitin i Barbaresco siden 2010 vendt skuden, vendt tilbage til traditionelle dyder og løftet sin kvalitet til utrolige højder, så vingården i dag skal tælles den absolutte top i Barbaresco. Altsammen er sket i et smukt samarbejde mellem skolekammeraterne (ejer) Giovanni Pasquero Elia og superønologen Dante Scaglione, som fra 2010-2016 hjalp Paitin med transformationen af vingården. Dante Scaglione har siden 1992 - kort afbrudt i et par år - været Bruno Giacosa's højre hånd og har sammen med Barbaresco's største mester skabt legendariske vine. Hans indflydelse på Paitin's vine har været bemærkelsesværdig i de seneste år og det ser ud til at Paitin går en stor fremtid i møde. Læs mere >>


    Barbera, Nebbiolo og Barbaresco i særklasse

    Vinen vinificeres i dag udelukkende på store fade efter lange macerationsperioder efter gæringen og deres udtryk er koncentrerede, rene og ekspressive på samme tid. Den friske Barbera er strålende, mens Nebbiole d'Alba fra familien ejendom i det nordlige Barolo smager som Barolo i et elegant udtryk. Paitin's stolthed er dog vinene fra vinmarken Serraboella i Barbaresco, hvor de tre Barbaresco-selektioner stammer fra. Med Serraboella, Sori Paitin og Sori Paitin Vecchie Vigne præsenterer vingården Paitin fremragende elegante eksempler, og de to sidstnævnte er blandt Barbaresco-kommunens allerbedste vine siden 2010 årgangen.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017