Barbaresco vin fra Piemonte

De tider er forbi, hvor Barbaresco som vintype stod i skyggen af dens verdenskendte storebror Barolo fra nabokommunen af samme navn. Barbaresco er i dag en appellation som i den grad kan stå på egne ben, og levere topklasse-vine på druesorten Nebbiolo. De bedste vingårde laver vine, der er mindst ligeså efterspurgte og store som vinene fra Barolo, men man ser sjældnere Barbaresco, da området er ganske lille.

Med Roagna har vi den i dag førende vingårde i appellationen Barbaresco i sortimentet, støttet af fremragende vine fra Paitin og i ny og næ også Sordo. Læs mere >>


Feminin elegance med afdæmpet råstyrke

Barbaresco vine distancerer sig fra Barolo vine ved at være mere feminine og elegante i udtrykket. De har den ting tilfælles, at de begge består af 100% Nebbiolo, hvilket tilfører disse to vintyper naturlige ligheder. En Barbaresco vin er ikke en "mini-udgave" af en Barolo. Barbaresco vin er oftest bare mere elegante og lysere i deres aroma end Barolo. Samtidig er de oftest mindre brutalt strukturerede, men der findes alligevel masser af eksempler på Barbaresco der kan lagre i 50 år eller mere.

Fakta om Barbaresco vin:

• Barbaresco-kommunen ligger i Piemonte i Norditalien
• Barbaresco vin består af 100% Nebbiolo
• Barbaresco fik tildelt sin DOCG status i 1980
• Dyrkningsarealet i Barbaresco er kun en tredjedel af Barolo-zonens areal
• En Barbaresco vin skal lagre i minimum 26 måneder - heraf 9 måneder på egetræsfade
• En Barbaresco Riserva skal lagre i 50 måneder
• Mange Barbaresco vine er enkeltmarksvine fra små vinbønder, som kan sidestilles med de franske crus

Dedikation gennem generationers hjerteblod

Moderne produktionsmetoder og teknikker går i dag hånd i hånd med generationers viden, indsigt og hjerteblod. Nye generationer kommer til, og bygger i stor respekt og ydmyghed for tidligere generationers hårde arbejde i vinmarkerne videre på de fundamenter som er skabt gennem århundreder. Et godt eksempel er Luca Roagna, som i dag står i spidsen for vinhuset Roagna, som blev skabt af Luca's tipoldefar. Roagna står bag en af Piemonte's mest legendariske vine Barbaresco "Crichet Pajé", som først frigives 8-10 år efter høsten. Et unika af en vin bygget på familiære produktionsmetoder, hvis dna aldrig ændrer sig, og som har placeret dette vinhus blandt de absolut førende vingårde i Piemonte.
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2018