Clément Lavallée: Saint-Bris & Chablis

Clément Lavallée er et af de store stjerneskud i Chablis. Allerede som helt ung besluttede han sig for at lære om Frankrig's store vine og over nogle år arbejdede han hos Domaine des Terres de Velle og Armand Heitz i Bourgogne, selveste Chateau Margaux og Michel Chapoutier. Efter et ophold i Australien, vendte han i 2018 tilbage sit familiedomæne i Saint-Bris lige udenfor Chablis. Clément ville dog en anden - langt mere ambitiøs - vej end sin far, så allerede efter ét år grundlagde han sin egen vingård med købet af 1,6 ha i Chablis, samt et par marker i Saint-Bris, hvor han kunne arbejde efter egne idéer.

Resultaterne var fantastiske, og i 2020 overlod hans far ham yderligere 3,5 ha i Chablis, Saint-Bris og Bourgogne Côtes d'Auxerre. Og vinene er så overbevisende, at hans far i 2021 har valgt at gå på pension og overlade markerne til sine børn (Clement og søsteren Caroline, som nu hjælper med administrationen), som dermed fra 2021 har hele 14 hektar at arbejde med.

Clement og Caroline har store ambitioner for deres bror-søster projekt Domaine Lavallée og har en klar filosofi. De ønsker at at bevare de naturlige aromaer og dermed være så tæt som muligt på deres terroirs. Deres mål er altid at gøre det bedre, at forbedre kvaliteten og at arbejde stenhårdt i vinmarkerne for de bedste mulige resultater.

Vinifikationen er enkel. Spontangæring og ingen brug af svovl før til allersidst før tapningen. Kun de perfekte moste vinificeres (resten sælges i bulk), og vinene lagres i stål og brugte fade, da Clément ikke ønsker fadprægede vine. Vinene lagres mere end et år uden at de bevæges, og når det sker, bruges der ingen pumper, for at skåne vinene og for at ikke at oxidere dem.

William Kelley i Robert Parker Wine Advocate: ”...everything here comes warmly recommended, and I encourage importers to beat a path to this new domaine's door."


TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022