Eric Rodez mageløse Champagne

Eric Rodez er en af de væsentligste og toneangivende vingårde i Champagne. I hjertet af Ambonnay har han siden 1984 løftet familiegården til stjerneniveau. Sammen med sin søn Mickael skuer den ekstremt perfektionistiske Rodez dog endnu højere og prøver hele tiden at optimere, forbedre og forfine vinene yderligere.

Éric Rodez er 8. generation på ejendommen, men den første ønologiuddannede. Studietiden i Bourgogne har præget ham og en stor del af grundvinene vinificeres derfor i Bourgogne-fade, hvilket giver dem stærk karakter og præger stilen. Læs mere >>


Naturen er boss

Studietiden i Bourgogne har præget ham og en stor del af grundvinene vinificeres derfor i Bourgogne-fade. Sprængfyldt af selvtillid ankom Rodez som en konge på familieejendommen i 1984 klar til at erobre verden. Han kom dog hurtigt helt ned på jorden, da naturen ”velsignede” ham med den værste årgang i dekader. Siden arbejdede Rodez nogle år i Krug's kælder og lærte at sammenstikke utallige årgange for på den måde at opnå ekstraordinær kompleksitet. Dette er i dag en af hemmelighederne hos Rodéz, hvor selv startniveauet ”Cuvée des Crayeres” indeholder store mængder Reservevin!

Økologisk, biodynamisk og bæredygtig drift

Men Rodez handler allermest om vinmarkerne. 6 hektar Grand Cru i Ambonnay med 2/3 Pinot Noir og 1/3 Chardonnay, hvilket er ganske højt i en kommune hvor kun 17% er plantet med Chardonnay. Vinmarkerne er omlagt til økologisk drift (siden 1995 og certificeret siden 2012), ligesom Rodez siden 1989 har arbejdet med at optimere vinmarkernes energi, balance og generelle sundhed på bæredygtig vis. Biodynamiske metoder har været brugt i mere end 15 år og siden 2012 har Rodéz anvendt aromaterapi i markerne for at arbejde så skånsomt som muligt. Det er hans stærke mening, at man skal behandle markerne med respekt og søge at hjælpe dem til at opnå den optimale naturlige balance.

Mikrovinifikation af parceller

I kælderen vinificeres de mange, mange parceller separat og lagres næsten komplet i fade fra Bourgogne, som anvendes to gange på topadresser der, inden Rodez tager dem i brug til sine grundvine – så de ikke får for stort fadpræg. Smager man grundvin hos Rodez i dag, drømmer man nærmest om at aftappe dem direkte: Kvaliteten er ekstraordinær! – Men kvaliteten af de Champagner han frigiver nu får alligevel én til at tænke anderledes: Den silkeagtige tekstur og den ekstraordinære dybde gør dem til noget helt unikt og uerstatteligt: Eric Rodez er i sandhed kongen af Ambonnay og et sandt fyrtårn for hele Champagne regionen!
TilbudNyhedUdgået

ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022