Mendoza vin fra Zorzal vingården i Argentina

De kreative, kunstneriske vinmager-brødre Matias og Juan Pablo Michelini laver en række opsigtsvækkende argentinske Mendoza vine fra deres højtbeliggende vinmarker med kalkstensundergrund. Med en minimalistisk og perfektionisk tilgang til arbejdet i vinmark og vinifikation skaber de ekspressive, aromatisk komplekse argentinske vine med ren frugt, mineralsk rygrad og frisk struktur. Brugen af fade er meget begrænset: I stedet vinificeres topvinene "EGGO" i store cement-æg! Resultatet er en serie superbe argentinske vine, som inkluderer vin på både Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec og Pinot Noir!


    Stor vision for argentinsk vin

    Den revolutionerende vingård Zorzal, opkaldt efter den berømte tangosanger Carlos Gardel kendt som El Zorzal, i Tupungato i Uco Valley i Mendoza i Argentina blev grundlagt af de tre Michelini-brødre Juan Pablo, Matias og Gerardo i 2007. Deres vision var at lave argentinske vine med karakter, terroir og kompleksitet frem for at følge den strøm af moderne frugtdrevne vine, som var dominerende i Argentina. Zorzal ejer selv 70 hektar i området og har desuden adgang til en række topmarker i venners besiddelse. I den øvre del af Tupungato i Gualtallary er undergrunden flere steder domineret af kalksten og nogle steder og med granit. I højderne for foden af Andesbjergene er temperaturerne samtidig så kølige, især om natten, at friskheden i de argentinske vine kan bevares. Juan Pablo Michelini, som i dag har ansvaret for Zorzal's vine har en yderst naturtro tilgang til at lave vine. Hans vinifikation involverer for alle vines vedkommende, spontangæring med vildgær, meget lange macerationstider på alt fra 25 dage til flere måneder, samt lagring i store cementtanke eller brugte franske fade.

    Argentinas største og mest bemærkelsesværdige vine

    Juan Pablo Michelini er stor fan af Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Cabernet Franc, ligesom den lokale Malbec, selvfølgelig har en stor plads i hans hjerte. Han laver på vingården tre serier: ”Terroir Unico”, som udtrykker Uco Valley gennem kombinationen af alle dalens terroirs og vinificeres i store cementtanke, ”Gran Terroir” stammer fra de bedste marker – hovedsageligt med kalksten og granitundergrund og lagres i brugte franske fade, mens de banebrydende ”EGGO” vine stammer fra de mest stenede parceller og gærer, macererer og lagrer i 2000 liter's betonæg, som Michelini-brødrene er pionér for. I disse æg med deres runde vægge bevæger vinen sig konstant, og resultaterne er bemærkelsesværdige med mageløs tekstur. Disse ekspressive, aromatisk komplekse vine med kompleks tilgængelig frugt, intens mineralsk rygrad og frisk struktur er blandt Argentina's største vine.
    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2016