Hajszan-Neumann's økologisk og natural-vine fra Wien


I Wien's nordlige bydel Grizning for foden af Nussberg-bjerget ligger vingården Hajszan Neumann, der siden 2014 er blevet drevet af Fritz Wieninger, som overtog driften fra sin ven, grundlæggeren kokken Stefan Hajszan, som grundlagde vingården i 2001, og siden 2011 drev vingården sammen med arkitekten Heinz Neumann.

Vingården drives økologisk og biodynamisk (er medlem er samme forening ”Biorespekt” som Johannes Hirsch og Bernhard Ott), og siden Frizt Wieninger har overtaget styrtingen, sker vinifikationen uden indgriben. Halvdelen af vinenen aftappes med minimal svovltilsætning ved aftapning mens ”Natural”-serien vinificeres i 5 måneder i betonæg og tappes direkte uden filtrering, klaring eller svovltilsætning.

Vingården laver Grüner Veltliner, Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder, Muskateller og den røde Zweigelt og er blandt de mest spændende ny projekter i Østrig. Vinmarkerne befinder sig på Nussberg-marken som har masser af kalkformationer i undergrunden. Siden 2016 har man på vingården desuden indrettet en restaurant i samarbejde med den tyske stjernekok Juan Amador, og blev i første hug belønnet med 2 Michelin stjerner.



    TilbudNyhedUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 Fax. 75821318 email: info@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 - Copyright ATOMWINE 2003-2017