NV R. Coulon, Champagne Esprit de Vrigny 1er Cru

    1DKK 499,95
    Tilføj vare til kurven
    Denne vin der repræsenterer 1er Cru-byen Vrigny's sjæl, stammer udelukkende fra byen Vrigny og viser det bedste af det bedste derfra: En cuvée af Pinot Meunier (fra parceller med sandjord), Pinot Noir (fra parceller med kridt) og Chardonnay (fra parceller med kridt) med gamle stokke - parcellerne er markeret på etiketten. Esprit de Vrigny lagres på fade inden 6 års lagring i kælderen. Den er degorgeret uden dosage og er derfor "Brut Nature". En suveræn klassenæse med frisk fersken, citrus, salt vesterhavsluft, nødder, blomster, marcipan, citronskal og saftige æbler følges op af en ren, tør og præcis smag med fornem koncentration, renhed og vægt i et udtryk, der er omfavnende, svævende og uhyre indbydende – alt sammen i et helt tørt og rent billede. Syren er levende og supermoden, og harmonien er tydelig i denne vin, hvor alt swinger. Vidunderlig balanceret, viser den en mineralsk energi i særklasse, som bærer vinen ud i en righoldig og bredskuldret finale med stor salthed og stor længde. (-2028+) *****
    Druesort: Lige dele Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay
    Lukkemetode: Korkprop
    Alkohol: 12,0%
    Jordbund: Kridt og sand
    Degorgeret: November 2019
    Dosage: 0 g/l
    Indeholder Sulfitter


    Ligesom Chiquet var Coulon en af de første små producenter til at aftappe sin egen champagne i 1920erne. Dengang var det den nuværende ejer Eric Coulons bedstefar, der tog dette vigtige skridt. Huset blev siden ført videre af Roger Coulon, som har givet huset sit navn. Inden da havde 5 generationer siden 1806 dyrket druer i byen Vrigny lige sydvest for Reims, så Eric Coulon har dybe rødder i området.

    I dag besidder huset 11 hektar vinmarker med op til knap 90 år gamle stokke og en opsigtsvækkende gennemsnitalder på knap 40 år! Hele 40% af disse er beplantet med Pinot Meunier, mens resten er ligeligt fordelt mellem Pinot Noir og Chardonnay. Markerne drives på den mest naturbevidste måde overhovedet. Roger Coulon går nemlig videre end både økologiske og biodynamiske metoder, da han mener, at disse tilfører for meget kobber til naturen!

    Høsten af druerne sker med meget lave udbytter for at få den maksimalt højeste kvalitet. Dernæst bruges kun den bedste del, "Cuvée"-delen, af mosten, mens resten sælges til store huse. Efter spontangæringen, som bruges for at fremhæve terroir og forøge kompleksiteten, gennemgår de fleste vine malolaktisk gæring, inden de lagres i en blanding af ståltanke og brugte fade fra Champagne og Bourgogne. Der bruges ingen ny fade, da Coulon føler, at de er for hårdhændede ved Champagnen.

    Valgene i kælderen understreger i det hele taget Coulons fokus på elegante vine. Ingen vine overstiger 12% i alkohol, og for at fremhæve deres vinøsitet og elegance tappes de fleste af Champagnerne med 5 bar tryk i stedet for de normale 6 bar. Kun de allerbedste vine, som skal lagre længe, tappes med 6 bar tryk.

    Stilen i champagnen er anderledes end i de fleste. Den store andel Pinot Meunier giver vinene et gyldent og eksotisk præg, og samtidig er vinene meget intense med stor kompleksitet, som også hentes gennem den lange lagring, vinene gennemgår inden frigivelsen. Ydermere laver Coulon et pragteksemplar af en NV Rosé!

    Relaterede produkter

    TilbudUdgåetUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2021