NV Coutelas, Champagne "Louis Victor"

    1DKK 399,95
    Tilføj vare til kurven
    Med denne vin åbner Coutelas' univers sig for alvor. Denne vin, som Damien Coutelas havde en vision for, da han overtog vingården, er en Solera-baseret klasse-Champagne på lige dele Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay fra nøje udvalgte marker og er vinificeret i store træfade. Den aktuelle version stammer tilbage til 2007. Den viser en aldeles strålende næse med masser af citrus-friskhed og stor volumen. Noter af abrikos, fersken, gule æbler, krydret ulmende dybe, orientalsk krydderi og diskret fadpræg strømmer fra glasset og fascinerer. Den meget givende, udviklede og ekspressive smag breder sig flot ud og giver fylde i hele mundhulen, men den slutter salt, tørt og rent med masser af citrus-frugt og friskhed. Fyldig, harmonisk og med flot syrefokus er dette en vidunderlig Coutelas-komposition. (-2027+) ****

    Druesort: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier
    Lukkemetode: Korkprop
    Alkohol: 12,0%
    Jordbund: Sand, kalksten
    Indeholder Sulfitter
    Det unge par Angelique og Damien Coutelas står bag champagnegården A.D. Coutelas, som blev grundlagt i 1809. Siden har 8 generationer af Coutelas-familien dyrket markerne med respekt for familiens traditioner. I 1920erne tappedes den første vin under eget navn, men det var først da unge Damien Coutelas overtog tøjlerne i 2004, at gården startede sin rejse mod champagnens tinder.

    Familien har rødder i Villers-sous-Chatillon i Marne-dalen, men holder til i Dizy. Coutelas besidder marker i flere kommuner. I Reuil og Villers-sous-Chatillon, hvor Coutelas-eventyret begyndte, er de lerede og sandede jordbunde perfekte til Pinot Meunier. Chardonnay kommer fra jordbunde både i 1er Cru-byen Trépail og Vanault le Chatel med kridt i området øst for Cote de Blancs, mens den bedste Pinot Noir stammer fra både Reuil og Rilly la Montagne 1er Cru. I alt besidder Coutelas ca. 8 hektar – de fleste med meget gamle stokke.

    Damien Coutelas har påbegyndt konverterting til økologisk drift af sine vinmarker. Han bruger alle de traditionelle metoder familien har brugt siden den begyndte. Brugen af store 75 hl træfade er udbredt, og topvinen ”1809” laves i små fade. I 2007 årgangen pågyndte Damien Coutelas en solera, som aktuelt har premiere med vinen ”Louis Victor” opkaldt efter grundlæggeren af huset. De traditionelle metoder ses også på ”1809”, hvor proppen holdes på plads med snore. Angelique Coutelas binder efter degorgering egenhændigt hver eneste prop fast med denne gamle metode!


    Relaterede produkter

    TilbudUdgåetUdgået

    ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022