Le Cinciole er en af Chianti Classico's førende små ejendomme. Baseret på nordsiden af Panzano i hjertet af zonen, laver vingården små mængder storartet rødfrugtig Sangiovese.
På utrolig vis er det nu muligt at lære de aktuelle vine at kende i denne smagekasse med i alt 6 flasker:
2 fl. Le Cinciole, Chianti Classico 2020
2 fl. Le Cinciole, Chianti Classico Gran Selezione Aluigi "Campo ai Peri" 2020
1 fl. Le Cinciole, Sangiovese "Petresco" 2020
1 fl. Le Cinciole, Sangiovese "Petresco" 2018
Vinous/Antonio Galloni: "I was once again deeply impressed with Le Cinciole. Valeria Viganò and Luca Orsini have quietly turned Le Cinciole into one of the leading estates in all of Italy. Biodynamic farming and a minimalist aesthetic in the cellar inform wines of tremendous character and pedigree. Long aging seems especially well suited to these reds. Readers should do everything they can to check out these new releases. "
2 fl. Le Cinciole, Chianti Classico 2020
Denne rødfrugtige og smukke, smukke Chianti Classico er Le Cinciole's signaturvin. Orsini parret sigter efter en så sen høst som mulig af druer med maksimal aromadybde, modenhed og samtidig med lavt sukkerindhold. Vingårdens marker er velsignet af altid at have høj naturlig syre, hvilket er en velsignelse i senere år. I 2020 høstede man den 25. september, Der spontangæres i cementtank, hvor også den malolaktiske gæring sker. Herefter lagres vinen 12 måneder på store 20 hl fade, efterfulgt at yderlige 12 måneders forfinende tid på cement før tapningen. Næsen er superb og ekspressiv og viser traditionelle toner i en nutidig perfektionisme med indsmigrende nuancer af modne blommer, skovbær, appelsinskal, blomster, hindbær og tobak. Husets evne til at polere den "klassiske" Sangiovesefrugt bliver demonstreret til perfektion i smagen, som viser sig levende, sprød og saftig og er pakket med smag. Vidunderlig detaljeret og ekspressiv i den røde blomme-bær-frugt, er dette et af de bedste eksempler i Chianti Classico lige nu. Storartet Sangiovese! (-2030+) ****
92 points Vinous: "The 2020 Chianti Classico is gorgeous. Wonderfully pure and bright, the 2020 conveys the essence of Sangiovese in its vibrant red-toned fruit. Sweet floral and spice notes appear in the glass, extending the mid-palate and finish effortlessly. All the elements are so nicely balanced. The 2020 is all class. Give it a year or two to soften. The 2020 spent a year in cask followed by a year in cement."
2 fl. Le Cinciole, Chianti Classico Gran Selezione Aluigi "Campo ai Peri" 2020
Gran Selezione er den ny superklassifikation for de bedste Sangiovese-vine i Chianti Classico. Ikke alle med endnu, men flere og flere tophuse melder deres ankomst. Siden 2018 har Le Cinciole meldt sig ind også med denne vin fra den østvendte ”Campo ai Peri”-mark, som ligger lige under grusvejen, der fører op mod vingården, og som samtidig bærer ”Aluigi” navnet som hyldest til Valeria Orsini's far. Spontangæret i cement og lagret i 25 hl store fade i 2 år, inden et år på cement og et år på flaske inden frigivelsen, er dette en magisk Chianti Classico Sangiovese. Den åbner med en vidunderlig næse med blomme. ribs, lakrids, blomster, appelsinskal, våde sten og ribs i et billed med ekstraordinær strålekraft og renhed. I smagen er teksturen bemærkelsesværdig: Silkepoleret og smidig smyger denne udgave sig over tungen med uimoståelig blød frugt, som løftes af den mest perfekte syre og brillant støttende superpoleret tannin. Sensationel i sin renhed og balance, er dette en mindeværdig storvin! (-2040+) *****
97 points Vinous: "The 2020 Chianti Classico Gran Selezione Aluigi Campo ai Peri is 100% Sangiovese from a single vineyard in Panzano that faces Lamole. It spent two years in cask and a third year in a larger cask. Rich, sumptuous and beautifully layered, the 2020 is all class, all refinement. Silky tannins, expressive red-toned Sangiovese fruit and lifted, soaring aromatics give the 2020 tons of finesse. This sensual Gran Selezione is lights out."
1 fl. Le Cinciole, Sangiovese "Petresco" 2020
Siden 2015 har Petresco været blandt de bedste rene Sangiovese-vine i Chianti Classico! Denne 2020er placerer sig ubesværet ind i denne række af store vine. Baseret på de gamle stokke i den højerebeliggende Petresco-mark ovenfor vingården, er dette ypperlig Sangiovese. Spontangæret i cement efterfulgt at malolaktisk gæring og lagring i 24 måneder i en kombination af store 25 hl fade og anden belægning af de franske 500 liter fade, der som ny bruges til Camalaione. Efter at have samlet sig i cement, tappes vinen og flaskelagres indtil frigivelsen 4 år efter høsten. Denne ekstremt karakterstærke Sangiovese viser en uimodståelig indbydende klassenæse med intense toner af blomme, appelsinskal, sødt læder, tranebær, modne urter, engelsk lakrids og forårsblomster i et udtryk med finesse, kraft og friskhed. Smagen viser fløjlsblød tekstur hvor frugten smidigt smyger sig om tungen med sprød friskhed, knasende stenethed og raffineret tannisk greb som støtte. Dette er blændende kraftfuld Panzano-Sangiovese med et bemærkelsesværdigt, stenet præg og forrygende finesse i den intense frugt. Petresco er en mestervin - også i 2020. (-2045) *****
97 points Vinous: "The 2020 Petresco is 100% Sangiovese from the estate's highest-elevation blocks facing Lamole, where soils are especially rocky and the vines are older. Wildflowers, herbs, rocks, menthol and licorice soar out of the glass. This is an especially savory, expressive Sangiovese that emphasizes mineral and floral notes more than primary fruit. Petresco spent two years in 60-70% cask and the rest in barrique, followed by a year in cement. It remains one of the most distinctive wines in all of Italy. Magnificent."
1 fl. Le Cinciole, Sangiovese "Petresco" 2018
"Petresco" har gennem de seneste årgange både kvalitetsmæssigt og stilistisk lænet sig op af Montevertine's legendariske "Le Pergole Torte" og er i dag en af de allerbedste rene Sangiovese-vine i hele Chianti Classico. Ligesom det er tilfældet mellem Montevertine Rosso og Pergole Torte, findes den store forskel mellem Aluigi og Petresco hos Le Cinciole i aromaens krydderi og i den tykkere tekstur. Petresco er højaromatisk med røde bær blomster, fadkrydderi, hindbær, blommer og sten, urter og læder. I smagen viser den sig tykkere i frugten end Aluigi med righoldighed og mere fløjlskarakter, mens den breder sig smukt ud på tungen. Den bæres ligesom de øvrige 2018ere af vidunderlig, perfekt moden syre og ekstraordinær flot, poleret tannin og slutter i fantastisk balance med blændende friskhed og rørende flot fokus. Denne udgave cementerer Petresco's plads helt oppe blandt de allerstørste Sangiovese-vine i Chianti Classico! (-2040) *****
97 points Vinous: "The 2018 Petresco is another stellar wine from Le Cinciole. Bright and focused, with striking explosive energy, Petresco sizzles with tension. Black cherry, coffee, spice, leather, incense, lavender and plum all run through a linear, driving pure Sangiovese that is going to need at least a few years to come together. There is a ton of potential here, but readers need to be patient. "