G. Chiquet Champagne 1er Cru Tradition NV

  1DKK 349,95
  Tilføj vare til kurven
  Denne Non-Vintage cuvée er den forførende introduktion til Chiquets stil og Champagne i det hele taget med sin åbne, frugtdrevne aroma af gule og grønne æbler, kridt, mandler, forårsblomster og brød. I munden viser vinen en klar, balanceret stil med lav dosage, ren, klar, moden syre og mineralsk frugt. Juicy, afrundet og præcis er det en Champagne, der burde komme i magnum-flasker: Så hurtigt er flasken tom! (-2026) ***

  91 Vinous.com: "Chiquet's NV Brut Tradition is drop-dead gorgeous. Apple, green pear, sweet spices, mint and anise lift out of the glass in this perfumed, strikingly beautiful Champagne. Clean, focused and perfumed, the Tradition is absolutely fabulous, not to mention one of the very best Champagnes in its price range readers will come across. "
  Druesort: 35% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 45% Pinot Meunier
  Lukkemetode: Korkprop
  Alkohol: 12,0%
  Jordbund: Kridt


  Huset Gaston Chiquet har dybe rødder i champagnehistorien. Nicholas Chiquet plantede vinstokke allerede i 1746, og i 1919 tog den daværende generation, brødrene Fernand og Gaston, det store modige skridt at producere deres egen Champagne frem for at fortsætte med at sælge druerne til de store huse. Dette skridt var brødrene blandt de allerførste til at tage, og de blev dermed pionerer for at lave Champagne udenom de store huse. I 1935 delte brødrene virksomheden op, og Gaston Chiquet lavede sit eget Champagnehus, mens den anden gren af familien et par dekader senere købte "Jacquesson"

  I dag besidder den nuværende Chiquet, Nicolas, 22 ha vinmarker i Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ og Hautvillers med 40 % Chardonnay, 40 % Pinot Meunier og 20 % Pinot Noir. Unge Nicolas har siden han trådte ind i firmaet i 1991 ført vinene til nye højder i de seneste år. Nicolas er korrekt, beskeden og tilbageholdende, men samtidig bevidst om den høje kvalitet, han er i stand til at producere, og om de mål, han har for huset. Hans vine er alle elegante, individuelle og finesseprægede og viser med de forskellige udtryk mange forskellige sider af Champagne. De er ikke store, fyldige, søde og sminkede, men mineralske, naturlige, komplekse, fokuserede, balancerede, en smule intellektuelle, autentiske og drikkelige! Samtidig er de yderst kvalificerede til at komme i kælderen: Chiquet-familiens vine lagrer fantastisk.

  I vinifikationen arbejder Nicolas med en klar filosofi, klassisk på alle punkter. Alt arbejde i vinmarken foregår ved håndarbejde, og i kælderen bruges de gamle, traditionelle presser, hvilket er essentielt for at kunne frarøve druerne deres fulde aroma. Druerne fra de enkelte parceller vinificeres derefter i mindre tanke og blandes først senere til de endelige Champagnecuvéer. Efter andengæringen ligger vinene i 3 år eller længere, før de degorgeres med en ret lav dosage for ikke at skjule Champagnens virkelige karakter bag sødmen.

  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022