2022 Julian Haart. Riesling Kabinett "Fass 3"

  1DKK 199,95
  Tilføj vare til kurven
  Julian Haart laver pt. de måske sværest opdrivelige vine fra Mosel. Flere gange 100 points i pressen de seneste år og produktionsantal, som ofter kun er få hundrede liter af hver vin, har gjort det højest problematisk at få fingre i vinene. I 2022 er det ikke anderledes. Faktisk tværtimod: Der er uhyggeligt små mængder - de mindste nogensinde!
  Heldigvis startede vi i 2015 startede et Kabinett-projekt med Julian Haart. Baggrunden var, at det, siden vi første gang smagte vin hos Julian Haart i 2010 og 2011, har været klart, at Julian har et helt ekstremt talent for Kabinett-typen. Hver gang vi har sammenlignet Kabinett med Spätlese har førstnævnte oftest haft vores præference, fordi den ekstra sødme på spätlese-prædikatet har det med at skygge for det mineralske skiferpræg. Ideen med denne vin "Fass 3" er at ramme den perfekte balance mellem syre, sødme, frugt og alkohol, så vinens skiferpræg uforstyrret kan brillere i smagen - også i en ung vin og ikke kun i modne udgaver.

  Også i 2022 har vi kunnet fortsætte med at lave denne vin, som vi alle lærer meget af. Denne 8. udgave stammer igen fra fra Julian Haart's velkendte Grand Cru Goldtröpfchen og kombineret med den højtliggende Falkenberg-mark som giver ekstra kølighed. Balancen med bare 8,5% alkohol, levende syre, diskret sødme og intenst skiferpræg er visionen for denne vin og passer perfekt til en årgang, hvor mulighederne for at lave perfekt Kabinett var til stede.

  Den ulmende, krydrede og levende næse viser grapefrugt, citrus, citrongræs, pære, saftige æbler, hvid skifer og lime i et udtryk, som giver gåsehud. Smagen rammer den balance, som gør Kabinett til en helt uimodståelig vintype, når den lykkes: Saftig, ustyrlig drikkelig, frisk og med enormt animerende syrerygrad under en kølig, grønfrugtig frugt, viser den et intenst salt skiferpræg som griber fast i tungen helt ud i knasende rank finale. Den meget diskrete sødme midt på tungen giver vinen volumen og fuldender den Kabinett'ske balancerede harmoni. Desværre er der kun 1/5 af normalen i denne årgang! FAS: 3 (-2040+) *****
  Druesort: Riesling
  Lukkemetode: Skruelåg
  Alkohol: 8,5%
  Jordbund: Gråblå skifer, quartzit og sten
  Indeholder sulfitter


  Relaterede produkter

  TilbudUdgåetUdgået

  ATOMWINE ApS Storhaven 7 7100 Vejle Tlf. 23311410 email: info@atomwine.dk kundeservice: kundeservice@atomwine.dk CVR: 37 70 14 24 Copyright ATOMWINE 2003-2022